Hilversum,
01
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heel Holland Bakt introduceert Zondag Bakdag

Heel Holland Bakt introduceert Zondag Bakdag 
Deel uw deeg, wees sociaal met suiker en bak uw buren blij 

Hilversum, 1 september 2015 – Zondag 6 september is het eindelijk zover: dan gaat het derde seizoen van het MAX-programma Heel Holland Bakt van start. Tien kandidaten zetten zich acht weken lang in om de lekkerste en mooiste baksels te maken. Maar ook trouwe kijkers kunnen meebakken en in de prijzen vallen! Vanaf zondag 6 september bakt écht heel Holland, op Zondag Bakdag! 

Zondag Bakdag 
Dit jaar organiseert MAX voor het eerst de Zondag Bakdag. Iedereen wordt vanaf zondag 6 september opgeroepen om zijn of haar baksel te delen met iemand anders, want bakken gaat alleen in (soms veel te) grote porties. Je kan je huisgemaakte lekkernijen delen met een bekend iemand, maar ook met een buurman of –vrouw die eigenlijk niet zo bekend is. Kortom: deel uw deeg, wees sociaal met suiker en bak uw buren blij. 

Niet alleen gedurende het Heel Holland Bakt-seizoen, maar ook daarna hoopt MAX dat het initiatief door zal lopen, want elke zondag is bakdag!

Prijsvraag 
Delende bakkers van Nederland kunnen een foto, begeleid door een korte motivatie, insturen naar de Facebookpagina van Heel Holland Bakt: www.facebook.nl/heelhollandbakt, of via Twitter onder vermelding van #ZondagBakdag. Elke week deelt MAX heuse Heel Holland Bakt-schorten uit voor de mooiste of ontroerendste inzendingen. Aan het einde van het Heel Holland Bakt-seizoen is er een super-hoofdprijs te winnen. 


Over Heel Holland Bakt: aflevering 1 – Hollands – 6 september om 21.00 uur op NPO1 
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden staan ook dit seizoen weer klaar om de creaties die de deelnemende thuisbakkers ze voorschotelen te beoordelen. Dit seizoen gaan – in willekeurige volgorde – Martine, Joris, Farida, Aat, Michiel, Maartje, Jaap, Fina, Sarena en Filiz de strijd met elkaar aan. 

In de eerste aflevering trappen de kandidaten af met een vlaai, kokoskrans en een Abraham of Sarah. Wie bakt de sterren van de hemel, en wie moet de wedstrijd na deze eerste aflevering al verlaten? 


MAX: Heel Holland Bakt 
Vanaf zondag 6 september 2015 
Om 21.00 uur op NPO 1 
www.heelhollandbakt.nl 
www.facebook.com/heelhollandbakt 
#HHB 

Producent: Blue Circle 
Format Eigenaar: Love Productions (UK) 
Verkoop format: BBC Worldwide