Hilversum,
07
november
2019
|
12:58
Europe/Amsterdam

Heel Holland Bakt: dit zijn de thema’s en opdrachten van de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen

Op zondag 15 december om 21.35 uur op NPO 1 Daarna elke zondag om 20.20 uur op NPO 1

Heel Holland Bakt, de enige afvalwedstrijd waar je van aankomt, is vanaf zondag 15 december om 21.35 uur terug bij MAX op NPO 1. In de eerste aflevering, de Proefaflevering, proberen vijftig amateurbakkers een plekje in dé tent te bemachtigen.

Aflevering 1: Heel Holland Bakt- Proefaflevering - Zondag 15 december om 21.35 uur op NPO 1
Dit jaar zijn vijftig thuisbakkers uitgenodigd om hun feestelijk taart aan Janny en Robèrt te presenteren. Ze hebben allemaal één doel voor ogen: één van de tien felbegeerde plekken bemachtigen in de Heel Holland Bakt-tent. Op zondag 15 december begint dit spannende avontuur op de Heel Holland Bakt-braderie, gevolgd door een intensief bakkamp bij Robèrt. De tien bakkers die deze strenge selectie het best doorlopen mogen met recht plaatsnemen in de tent en strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland van 2019 - 2020!

Aflevering 2: Heel Holland Bakt - Kerst – Zondag 22 december om 20.20 uur op NPO 1
De drukke maar gezellige Proefaflevering zit erop. Tijd om bij te komen hebben de bakkers niet, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is, hoe kan het ook anders, Kerst! De tien bakkers starten met de signatuuropdracht; ze moeten een kerstboom van koekjes maken; deze koekjeskerstboom moet minimaal 30 centimeter hoog worden. Na deze zoete centimeters wagen de amateurbakkers zich aan de kunst van broodsterren bakken in de technische opdracht. Het spektakelstuk wordt geen normale taart, maar een kerstdesserttaart. 

Aflevering 3: Heel Holland Bakt - Oud & Nieuw – Zondag 29 december om 20.20 uur op NPO 1
De negen overgebleven amateurbakkers staan in de tent tijdens de Oud & Nieuw-aflevering. En wat past er beter bij de jaarwisseling dan een Goud & Nieuwtaart? Met deze signatuuropdracht starten de bakkers. Vervolgens maken ze tijdens de technische opdracht: cannoli. 10, 9, 8 ,7... we luiden het nieuwe jaar in met een fantastisch spektakelstuk; de bakkers maken een kloktaart! 

Traditioneel recept
Ook dit seizoen is presentator André van Duin steun en toeverlaat voor de thuisbakkers. En volgens traditioneel recept: de kandidaten zullen juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven moeten overtuigen van hun bakkunsten om kans te maken op de titel Beste Thuisbakker van Nederland van 2019 - 2020

Doorbakken
HHB-fans die klaar zijn voor nog meer Heel Holland Bakt zitten goed met het gloednieuwe programma Doorbakken, gepresenteerd door Irene Moors! Doorbakken is het nieuwe avondmagazine van MAX, dat wekelijks ingaat op het centrale thema en de gebeurtenissen in Heel Holland Bakt. 

Heel Holland Bakt seizoen 7
LET OP: op zondag 15 december om 21.35 uur op NPO 1
Daarna elke zondag om 20.20 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB 

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.

Onderstaande persfoto's mogen gebruikt worden in het kader van Heel Holland Bakt seizoen 7 onder vermelding van MAX/Roland J. Reinders.