Hilversum,
26
oktober
2018
|
13:59
Europe/Amsterdam

Heel Holland Bakt: dit zijn de eerste thema’s en opdrachten

Vanaf zondag 9 december om 20.20 uur op NPO 1

Heel Holland Bakt is vanaf zondag 9 december om 20.20 uur terug bij MAX op NPO 1. En hoe! De enige afvalwedstrijd waar je van aankomt telt in het zesde seizoen niet 8, maar 9 afleveringen. In de eerste speciale aflevering, de HHB-Proefdag, proberen meer dan 500 kandidaten een plekje in de tent te bemachtigen.

Aflevering 1: De Heel Holland Bakt Proefdag – Zondag 9 december om 20.20 uur op NPO 1
Meer dan 500 thuisbakkers presenteren hun thuisgebakken spektakelstuk aan een deskundige jury. Onder al die enthousiastelingen bevindt zich de Beste Thuisbakker van 2018 – 2019. Omdat Janny en Robèrt – hoe graag ze dat ook zouden willen – niet alles zelf kunnen proeven, hebben ze hulpjurytroepen ingeschakeld. Speciaal voor de gelegenheid zijn bekende patissiers, oud-kandidaten en de Beste Thuisbakkers van Nederland van vorige seizoenen naar het terrein afgereisd om Janny en Robèrt bij te staan tijdens de grote proefdag.

Halverwege de Proefdagaflevering mogen 15 van de meer dan 500 kandidaten aan Janny en Robèrt laten zien hoe ze onder druk presteren. Met de iconische baktent letterlijk in zicht voeren zij twee buitenbakopdrachten uit. Eén voor één decoreren ze een taart van Robèrt, terwijl Janny ze met stopwatch in de hand op de vingers kijkt. Vervolgens bakt de groep een heuse flammkuchen, ook bekend als tarte flambée. Geen hogere bakkunde, zou je denken. Maar.. de kandidaten moeten hun flammkuchen garen in hun eigen houtoven!

De vijftien kandidaten die zich aan de buitenbakopdrachten wagen, maken zich nog vóór de eerste aflevering bekend op de Facebookpagina van Heel Holland Bakt; wel zo overzichtelijk. Tien van hen veroveren een plekje in de enige echte HHB-tent. Wie zijn de eerste afvallers van Heel Holland Bakt seizoen 6?

Aflevering 2: Vintage – Zondag 16 december om 20.20 uur op NPO 1
De hectische Proefdag zit erop. Er staan tien kandidaten in een tent op een veld en alles is weer als ‘vroeger’. Maar tijd om bij te komen hebben de bakkers niet, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is ‘Vintage’.

Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met een klassieke taart. En ondanks het vintage-thema, moeten ze een klassieker juist in een niéuw jasje steken. De technische opdracht is er één van nostalgische aard: de bakkers krijgen 45 minuten de tijd voor om een ‘Oma’s appelbol’ te bakken.

Voor het spektakelstuk worden de kandidaten gedwongen om in hokjes te denken. De tweede aflevering wordt namelijk besloten met een Adventskalender. Kun je een kalender bakken? Dit is Heel Holland Bakt: natúúrlijk kun je een kalender bakken!

Heel Holland Bakt seizoen 6
Wekelijks vanaf zondag 9 december
Om 20.20 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.

Onderstaande foto is aan te vragen in hoge resolutie via communicatie@omroepmax.nl.
(low res) Robèrt, Janny en André | © MAX/Roland J. Reinders