Hilversum,
13
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heel Holland Bakt: de kerstbakkers gaan aan de bak!

Heel Holland Bakt: de kerstbakkers gaan aan de bak!

Hilversum, 13 november 2015 – Woensdag 16 december is het eindelijk zo ver: dan gaat de kersteditie van Heel Holland Bakt van start. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden staan ook deze winter weer klaar om de creaties die de deelnemende thuisbakkers ze voorschotelen te beoordelen. 

Deze kerst gaan de nummers twee, drie en vier uit de afgelopen drie seizoenen van Heel Holland Bakt de strijd met elkaar aan. Matthieu, Narcis, Evert, Corina, Jacques, Beth, Martine, Farida en Michiel ontsteken de ovens en strijden in dit speciale drieluik om de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’. In tegenstelling tot de reguliere variant van Heel Holland Bakt valt er in deze kerstspecial niet één persoon per aflevering, maar één persoon per ronde af. Hier volgen de opdrachten waar de kerstbakkers zich op zullen storten.

Aflevering 1 – woensdag 16 december om 20.30 uur op NPO 1
In de eerste aflevering wagen de kerstbakkers zich aan een rijkelijk baksel: een kersttaart met chocola, toffee en pecannoten. Na deze eerste ronde moet er al één deelnemer het veld ruimen. De tweede opdracht die de kerstbakkers uit moeten voeren, is het bakken van perfecte pasteitjes. Nadat ook deze ronde een bakker af is gevallen, maken de overgebleven kandidaten een eetbare kerstboom, waarna de derde afvaller én de Meesterbakker bekend worden gemaakt.

Aflevering 2 – woensdag 23 december om 20.30 uur op NPO 1
Ook in de tweede aflevering worden er weer drie kandidaten uitgeschakeld. De kerstbakkers beginnen met het maken van een overheerlijke kerstkrans. Ook de tweede opdracht is weer geheel in kerstthema: de deelnemers wagen zich aan het bakken van een kaars-gebakje. Met het spektakelstuk, een kerststal, wordt de laatste afvaller bekend. Wie zullen de drie finalisten van Heel Holland Bakt Kerst zijn?

Aflevering 3 – woensdag 30 december om 20.30 uur op NPO 1
Wie wordt de ‘Beste Kerstbakker van Nederland’? In de finale van Heel Holland Bakt Kerst gaan de drie overgebleven kandidaten tot het uiterste om de titel te veroveren. Het bakken van oliebollen, sneeuwpoppetjes en een winterwonderlandtaart gaat ze dan ook niet in de koude kleren zitten.

Over Heel Holland Bakt Kerst
In Heel Holland Bakt Kerst zullen de besten uit de voorgaande edities van Heel Holland Bakt alles op alles zetten om de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’ te bemachtigen. Doordat de kerstspecial afgelopen zomer is opgenomen, is Martine Bijl ook nu te zien in Heel Holland Bakt en zal ook tijdens deze speciale editie van het programma de grote steun voor de kandidaten zijn. Alle creaties van de amateurbakkers worden door de kritische jury, bestaande uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden, beoordeeld.

MAX: Heel Holland Bakt Kerst
Vanaf 16 december 2015 
Om 20.30 uur op NPO 1
www.heelhollandbakt.nl
facebook.com/heelhollandbakt
#HHB

Producent: Blue Circle
Heel Holland Bakt is een format van BBC/ Love Productions.