Hilversum,
14
oktober
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heel Holland Bakt: de halve finale

Heel Holland Bakt: de halve finale

Hilversum, 14 oktober 2015 – De spanning stijgt: nog twee afleveringen en dan weet Nederland wie de opvolger van Rutger en Menno wordt! Aanstaande zondag om 20.20 uur bij MAX op NPO 1 strijden Farida, Martine, Michiel en Sarena voor een plek in de finale.

In de halve finale staan er drie pittige opdrachten op de vier resterende thuisbakkers te wachten. Tijdens de Signatuuropdracht gaan de halve finalisten aan de slag met tartelettes. De jury verwacht van elke kandidaat een drietal van deze technisch lastige mini-taartjes.

Vervolgens jureren Janny en Robert tijdens de Technische Opdracht door de kandidaten gemaakte kersencakes. Zoals gewoonlijk ontvangen de thuisbakkers slechts een klein deel van het recept. Het venijn van de kersencake zit hem dan ook in het precies afwegen en –meten van de ingrediënten: zorgvuldig te werk gaan is van levensbelang!

Tot slot moeten de kandidaten tijdens Het Spektakelstuk laten zien dat ze niet alleen puik kunnen bakken, maar ook thuis zijn in de wereld van 'oribaki': de culinaire variant op de Japanse papiervouwkunst 'origami'. Farida, Martine, Michiel en Sarena bakken in deze allesbeslissende ronde namelijk een gevouwen chocoladetaart voor de jury.

Heel Holland Bakt: de halve finale
Zondag 18 oktober
Om 20.20 uur op NPO 1
www.heelhollandbakt.nl
www.facebook.com/heelhollandbakt
@HeelHollandBakt | #HHB #ZondagBakdag

http://www.tijdvoormax.nl/