Hilversum,
10
november
2017
|
10:25
Europe/Amsterdam

Hedy d'Ancona in Recht van Spreken

“Ik heb wel een grote bek.”

Woensdag 15 november 2017 om 20.25 uur op NPO 2 zendt MAX Recht van Spreken met Hedy d'Ancona opnieuw uit. “Je moet gewoon zo lang mogelijk de dingen blijven doen die je altijd al deed.” Dat is volgens oud-minister Hedy d’Ancona het geheim van prettig oud worden en er goed uit blijven zien. En daar komt in haar geval geen botox of medische ingreep aan te pas. “Dan laat je je gezicht recht trekken en dan heb je daar zo’n kalkoenennek onder. Nee, dat lijkt me in mijn geval een hopeloze onderneming.” D’Ancona doet haar uitspraken in het MAX-programma Recht van Spreken, waarin presentator Elles de Bruin met prominente Nederlanders terugblikt op hun werk en leven.

Hedy d’Ancona is haar leven lang een strijdbaar feministe. Ze was minister en Europarlementariër en is nog steeds actief in talloze besturen. “Ik vind wel dat ik een grote bek heb”, zegt ze. ”Ik ben wel graag aan het woord.” Goede vriend Jeroen Krabbé zegt over D’Ancona: “Hedy is enorm drammerig, maar dat hoort bij haar vak en haar politieke status. Je moet door kunnen drammen en je niet van de wijs laten brengen.”

Terugblikkend op haar ministerschap zegt D’Ancona: “Het is een vreselijk bestaan. Je hele privésfeer staat onder grote druk. Het is niet leuk, maar het is voor een beperkte tijd en het is wel mooi om dingen te realiseren die je in je hoofd hebt.”

D’Ancona is sinds 20 jaar samen met kunstenaar Aat Veldhoen; “Aatje”. “We zijn natuurlijk alle twee behoorlijk oud. Je kunt wel gaan zitten zeuren over de dingen die niet meer kunnen. Maar je kunt ook zeggen: fantastisch dat we zo oud zijn met z’n tweeën.”

Recht van Spreken met Hedy d’Ancona
Woensdag 15 november 2017 om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

www.maxvandaag.nl | #rechtvanspreken