Hilversum,
10
oktober
2016
|
12:45
Europe/Amsterdam

Hans Klok, Johan Derksen, Erica Terpstra en Guy Clemens deze week te gast in Tijd voor MAX

Maandag 10 oktober tot en met vrijdag 14 oktober om 17.10 uur op NPO 1

Hilversum, 10 oktober – Deze week zitten er weer leuke en boeiende gasten bij Sybrand en Martine aan de Tijd voor MAX-tafel. Hier volgt een overzicht.

Maandag 10 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Niets is wat het lijkt, want vandaag is illusionist Hans Klok te gast bij Tijd voor MAX. Hans heeft een spectaculaire theatervoorstelling: House of Horror. In deze show wordt Hans omringd door fakirs, zombies, trollen en andere mysterieuze figuren.

Ook actrice Susan Visser, die momenteel schittert in het toneelstuk Winterbloemen, schuift aan. Wat gebeurt er als je met vier vrouwen na een auto-ongeluk in een sneeuwstorm verzeild raakt en redding misschien wel nooit komt opdagen?

Verder komt Peter van Maurik vertellen over zijn donorhart en het boek dat hij daarover schreef. Ook schuift boswachter André Donker aan. Hij komt uitleggen wat inktvissen te zoeken hebben in de Oosterschelde. Culinair expert Janny van der Heijden zorgt weer voor een heerlijk gerecht en handige kooktips. De Staatsopera van Tatarsan treedt op met een prachtig nummer uit Giuseppe Verdi's beroemde opera Nabucco.

Dinsdag 11 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is theatermaker en acteur Theo Nijland te gast bij Tijd voor MAX. Vorig jaar moest Theo zijn geplande theatertour Desalniettemin afzeggen wegens een gescheurde aorta. Na een lange revalidatie is Theo er wonder boven wonder weer helemaal bovenop. Volgende week gaat zijn voorstelling alsnog in première en is er ook een nieuw album. Bij Sybrand en Martine vertelt Theo niet alleen over de veelbewogen periode, maar treedt hij ook op!

Vaste huisarts Ted van Essen legt uit wat de oorzaak van een gescheurde aorta zou kunnen zijn. Dat is niet het enige wat er in de medische hoek wordt besproken. Ook acteur George van Houts schuift aan. George legt met de nieuwe voorstelling Slikken én Stikken de wantoestanden in de zorg onder het vergrootglas.

Verder schuiven fotografe Annabel Oosteweeghel en haar model Mirjam Ruyter aan. Annabel heeft met haar tentoonstelling Old Love de passie en erotiek op oudere leeftijd treffend weten vast te leggen in filmische beelden. De tentoonstelling is te zien in Museum Hilversum.

Ook vandaag wordt er gekookt: topkok Antoine Hermans staat in de keuken en dat belooft veel goeds!

Woensdag 12 oktober om 17.10 uur op NPO 1
In deze uitzending schuift voetbalanalist en muziekliefhebber Johan Derksen aan bij Tijd voor MAX. Zijn theatertournee Pioniers van de Nederpop was vorig seizoen in een mum van tijd uitverkocht en daarom zijn Johan en zijn muzikale helden uit de jaren 60 aan een nieuwe ronde begonnen. Johan gaat vertellen hoe dat tot nu toe loopt. Ondertussen staat Sarena Solari, winnares van het vorige seizoen van Heel Holland Bakt, in de keuken en kookt de sterren van de hemel!

Donderdag 13 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag een extra feestelijke uitzending van Tijd voor MAX, want op deze dag is de langverwachte perspresentatie van MAX: het moment waarop de nieuwe radio- en televisieprogrammering voor de komende periode wordt bekend gemaakt. Dat gebeurt op een heel bijzondere plek, namelijk vanaf het voormalige Radio Veronica-zendschip de Norderney. Ook de uitzending van Tijd voor MAX komt vandaag live vanaf de Norderney!

Natuurlijk ontvangen Sybrand en Martine ook een aantal MAX-coryfeeën. Op de eerste plaats natuurlijk MAX-directeur Jan Slagter. Jan blikt vooruit op het programma-aanbod voor het komende seizoen. Ook Erica Terpstra schuift aan. Nadat Erica geruime tijd kampte met lichamelijke problemen is ze dolblij te kunnen aankondigen dat er weer een nieuwe reeks van het succesvolle Erica op Reis aankomt! Presentatrice Tineke de Nooij mag niet ontbreken; uiteraard heeft Neerlands eerste vrouwelijke discjockey nog warme herinneringen aan het legendarische Veronica-zendschip. Behalve daarover komt Tineke ook over haar nieuwste plannen voor het MAX-programma TinekeShow op NPO Radio 5 vertellen.

Verder schuift acteur Guy Clemens aan, bekend van de serie Heer & Meester. Dit najaar is hij bij MAX te zien in het drieluik De Zaak Menten. Guy speelt de rol van Hans Knoop, de journalist die zich in de jaren 70 vastbeet in de jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Zoals altijd ook in deze speciale uitzending van Tijd voor MAX weer een spetterend muzikaal optreden!

Vrijdag 14 oktober om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX schuiven, naast Martine van Os, nóg vier leading ladies aan tafel: Willemijn Verkaik, Lone van Roosendaal, Carolina Dijkhuizen en Brigitte Heitzer. Deze vier topzangeressen hebben ieder voor zich al een indrukwekkende carrière achter de rug in de theaters en concertzalen, maar 19 oktober staan ze als Leading Ladies voor het allereerst samen op één podium in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daar zingen ze een collage van hun grootste hits en hun favoriete musicalsongs. In Tijd voor MAX geven de dames alvast een fantastisch voorproefje.

De Wegenwacht van de ANWB bestaat dit jaar 70 jaar! Daarom schuift ook Wim Philips aan bij Tijd voor MAX. Wim begon in 1962 als wegenwachter bij de ANWB en is sindsdien altijd betrokken gebleven bij de organisatie. Zo was hij als technisch begeleider ook betrokken bij het programma We zijn er Bijna! Extra leuk is dat het publiek in de studio ditmaal helemaal bestaat uit deelnemers van deze kijkcijferhit.

Verder in Tijd voor MAX trendwatcher Lieke Lamb, en zoals elke vrijdag in de keuken: Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, die weer iets heerlijks uit de oven tovert. Speciaal voor wegenwachter Wim misschien iets dat moet reizen… pardon, rijzen?

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.tijdvoormax.nl