Hilversum,
20
juli
2018
|
16:17
Europe/Amsterdam

Hans Klok, Anke Timmer en The Dutch bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 juli staat er weer een hoop te gebeuren bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Jeroen Latijnhouwers presenteert deze week Wekker-Wakker-Weekend!. Hij laat horen wat voor bijzondere reddingsactie het waterschap op de Veluwe is gestart. Verder aandacht voor Jimmy Cliff. De reggaezanger treedt dit weekend voor het laatst op in ons land. En natuurlijk is er muziek uit het Los Vast-archief en een mooie countryplaat.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
We zijn er Bijna! is terug! Maandag 23 juli begint bij MAX het nieuwe seizoen. Dit keer reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders naar Italië. Jeroen belt met Martine over haar reis en belevenissen.

Terwijl Nederland nog aan het bijkomen is van de Nijmeegse Vierdaagse, begint maandag de Strand6Daagse. Tjeerd loopt de tocht en Jeroen belt hem dinsdag 24 juli om te kijken hoe het hem vergaat.

Vrijdag 27 juli een bijzonder fenomeen aan de hemel: een totale maansverduistering. Eens in de 1,5 jaar komt dit voor, maar is niet altijd te zien. Deze keer is dat wel het geval. Sterrenkundige Albert Weishaupt vertelt er meer over in Je dag is goed.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen Latijnhouwers ontvangt dinsdag 24 juli in TinekeShow illusionist Hans Klok! Hans vertrekt eind dit jaar definitief naar Las Vegas om zijn carrière daar voort te zetten. In de maanden augustus en september staat hij voor de allerlaatste keer in Carré. Daarna volgt nog een korte toer en dan verdwijnt Hans, net als in zijn trucs.

Woensdag 25 juli deelt MAX ijsjes uit aan de deelnemers van de Drentse Fiets4Daagse. Tussen 12.00 en 14.00 uur staat verslaggever Robert Blom op de route nabij Dwingeloo en deelt verkoelende ijsjes uit aan de zwoegende fietsers.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
In De MAX! staat de Utrechtse singer-songwriter Anke Timmer op het podium van Club De MAX!. Anke werd beïnvloed door artiesten als Bonnie Raitt, Joni Mitchell, James Taylor en Jackson Browne.

Op woensdag 25 juli komen de vier mannen van The Dutch naar De MAX!. The Dutch was een Nederlandse band in de eerste helft van de jaren 80. Nu zijn ze terug met een nieuw (mini)-album, getiteld Werkman, geïnspireerd op de Groningse kunstenaarskring die dit jaar honderd jaar bestaat.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.maxvandaag.nl