Hilversum,
20
december
2018
|
10:17
Europe/Amsterdam

Hans en Wim Anker op 14 januari in Recht van Spreken

Maandag 14 januari om 21.10 uur op NPO 2

Advocatenduo en tweeling Hans en Wim Anker doen alles samen. “Het is een zegen dat broeder en ik uit één ei zijn gekropen. Wij hebben een zware praktijk. We houden dat vol omdat we beiden nog heel enthousiast en strijdlustig zijn. En omdat we elkaar hebben.”, aldus Wim Anker in het MAX-programma Recht van Spreken, dat op 14 januari 2019 om 21.10 uur op NPO 2 wordt uitgezonden. In Recht van Spreken blikken prominente Nederlanders samen met presentatrice Elles de Bruin terug op hun leven en carrière.

Hans en Wim Anker hebben in hun loopbaan veel geruchtmakende rechtszaken gedaan. Ze zijn onder meer advocaat geweest van de belagers van Meindert Tjoelker, ‘engel des doods’ Martha U en de eigenaren van café ’t Hemeltje in Volendam. Recent nog hebben zij Robert M, de man die tientallen kleine kinderen misbruikte, verdedigd. Deze zaak leverde hen veel bedreigingen op. “Die bedreigingen richtten zich op ons kantoor. Als we die ook privé hadden binnengekregen, dan komt er een moment dat je gaat stoppen met de zaak. Dat hebben we net niet gehaald.”

De keuze van de broers Anker om enkel en alleen strafrechtzaken te doen en verdachten bij te staan leidt tot veel onbegrip. In de afgelopen veertig jaar hebben de broers meer dan 4000 lezingen gegeven om hun vak uit te leggen. “De missie is om uit te leggen wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen. Er zijn veel vooroordelen en misverstanden over de strafrechtadvocaat en die willen we nuanceren.”

Recht van Spreken – Hans en Wim Anker
Maandag 14 januari 2019
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.omroepmax.nl