Hilversum,
29
juli
2021
|
15:12
Europe/Amsterdam

Hans Dorrestijn ontvangt Roué Verveer in Alleen op een eiland

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland, waar hij zijn 80-jarige bestaan overpeinst. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. In de vierde aflevering, op dinsdag 3 augustus rond 22.10 op NPO 2, is cabaretier Roué Verveer te gast.

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans het gesprek aan in het MAX-programma Alleen op een eiland en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur.

Aflevering 4 - Alleen op een eiland: Roué Verveer - dinsdag 3 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Na vier weken Alleen op een eiland is de stemming bij Hans Dorrestijn flink gedaald. Net als de temperatuur trouwens. Niks wil lukken, zelfs het vogels kijken niet. Maar dan is er licht aan de horizon: cabaretier Roué Verveer komt langs. En hij heeft de lach aan zijn kont hangen.

Over Alleen op een eiland
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Iemand die hij wel weer eens wil spreken of een vakgenoot die hij altijd al had willen ontmoeten. Oude vrienden en potentiële vrienden bezoeken zijn vogelhutje op het duin: Dieuwertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen.

Podcast Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het gelijknamige televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland: aflevering 4 - Roué Verveer 
Dinsdag 3 augustus
Rond 22.10 uur op NPO 2
Presentatie: Hans Dorrestijn
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #alleenopeeneiland