Hilversum,
12
augustus
2021
|
12:08
Europe/Amsterdam

Hans Dorrestijn ontvangt Paul Haenen in Alleen op een eiland

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland, waar hij zijn 80-jarige bestaan overpeinst. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. In de zesde aflevering van Alleen op een eiland, op dinsdag 17 augustus rond 22.10 op NPO 2, is Paul Haenen te gast.

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans het gesprek aan in het MAX-programma Alleen op een eiland en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur.

Aflevering 6 - Alleen op een eiland: Paul Haenen - dinsdag 17 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Het avontuur van Hans Dorrestijn op het eiland zit er bijna op. Voor de 80-jarige Hans Dorrestijn komt dat niet te vroeg. De wind en de eenzaamheid eisen hun tol. Steeds meer betrapt hij zich op terugblikken in plaats van vooruitkijken. Het komt dus goed uit dat zijn oude vriend Paul Haenen op bezoek komt. Met hem is het fijn om terug te blikken.

Over Alleen op een eiland
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Iemand die hij wel weer eens wil spreken of een vakgenoot die hij altijd al had willen ontmoeten. Oude vrienden en potentiële vrienden bezoeken zijn vogelhutje op het duin: Dieuwertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen.

Podcast Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het gelijknamige televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland: aflevering 6 - Paul Haenen
Dinsdag 17 augustus
Rond 22.10 uur op NPO 2
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #alleenopeeneiland