Hilversum,
05
augustus
2021
|
15:11
Europe/Amsterdam

Hans Dorrestijn ontvangt Lies Visschedijk in Alleen op een eiland

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland, waar hij zijn 80-jarige bestaan overpeinst. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. In de vijfde aflevering van Alleen op een eiland, op dinsdag 10 augustus rond 22.10 op NPO 2, is Lies Visschedijk te gast.

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans het gesprek aan in het MAX-programma Alleen op een eiland en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur.

Aflevering 5 - Alleen op een eiland: Lies Visschedijk - dinsdag 10 augustus rond 22.10 uur op NPO 2
Deze aflevering knijpt Hans 'm behoorlijk. Zijn vogelkennis van strandvogels valt hem tegen. Net nu hij eindelijk eens goede sier wil maken bij Lies Visschedijk. Die heeft hij namelijk al eens zwaar teleurgesteld. Ook deze keer is het een fantastische dag met Lies, maar zijn de vogels ver te zoeken.

Over Alleen op een eiland
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Iemand die hij wel weer eens wil spreken of een vakgenoot die hij altijd al had willen ontmoeten. Oude vrienden en potentiële vrienden bezoeken zijn vogelhutje op het duin: Dieuwertje Blok, Harry Sacksioni, Stella Bergsma, Roué Verveer, Lies Visschedijk en Paul Haenen.

Podcast Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het gelijknamige televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland: aflevering 5 - Lies Visschedijk
Dinsdag 10 augustus
Rond 22.10 uur op NPO 2
Presentatie: Hans Dorrestijn
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #alleenopeeneiland