Hilversum,
21
oktober
2016
|
17:20
Europe/Amsterdam

Han Kooreneef, Guido Dieteren en Maria Berendsen te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 22 oktober

Vanaf zaterdag 22 oktober tot en met vrijdag 28 oktober zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Han Kooreneef, Guido Dieteren en Maria Berendsen zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 22 oktober is componist en tekstschrijver Han Kooreneef te gast in Wekker-Wakker-Weekend! Kooreneef is hofleverancier van Marco Borsato en schreef nummers voor vrijwel alle Nederlandstalige toppers. Van Ruth Jacott en Paul de Leeuw tot Liesbeth List en De Kast. Jan Rietman praat met Kooreneef over het vak van tekstschrijver en Nederlandse muziek en ze blikken vooruit op de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 die vanaf 7 november op NPO Radio 5 én NPO 1 wordt uitgezonden.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 24 oktober is Cynthia McLeod te gast in TinekeShow. In haar historische roman Hoe duur was de suiker? bracht ze een stukje geschiedenis van Suriname tot leven. Inmiddels verbindt de schrijfster al decennialang de geschiedenis van Nederland en Suriname.

Woensdag 26 oktober is John Leerdam te gast. Stichting Julius Leeft! presenteert op 5 en 6 november de muzikale theatervoorstelling CLAUS! in Stadsschouwburg Amsterdam. CLAUS! vertelt de geschiedenis van het leven van Z.K.H. Prins Claus der Nederlanden en zijn relatie met de vorstin en zijn drie zonen. John komt vertellen over de theatervoorstelling.

Hoofd therapie en coaching van hulphond.nl, Petra van Benten, is donderdag 27 oktober te gast. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Petra komt daar in TinekeShow over vertellen.

Vrijdag 28 oktober is Guido Dieteren te gast. Guido is onder andere orkestleider van Guido's Orchestra. MAX zendt de komende drie weken op zaterdag een registratie uit van zijn concert in Kerkrade. Guido komt in TinekeShow vertellen wat hij nog meer gaat doen!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 24 oktober is psycholoog Douwe Draaisma te gast, hij werd bekend met zijn besteller Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. Nu heeft Douwe een nieuw boek geschreven: Als mijn geheugen me niet bedriegt. Douwe vertelt erover in Tijd voor MAX Radio.

Op dinsdag 25 oktober is journalist en schrijver René van Rijckevorsel te gast bij Tijd voor MAX Radio. Van Rijckevorsel is plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier en hoofdredacteur van Elsevier Juist, maar ook schrijver van thrillers, zoals Tunis en de onlangs verschenen Zim. Ook is dokter Ted van Essen te gast in de studio.

Woensdag 26 oktober ontvangt Tijd voor MAX Radio een wereldkampioene: Maria Berendsen (65). Maria is wereldkampioene gewichtheffen in de categorie 65 tot en met 70 jaar. Daarnaast is Harm Oving te gast.

Koen de Jong is donderdag 27 oktober te gast. Koen is voorstander van veel sporten, rustig ademen én ijskoud douchen.

De week wordt op vrijdag 28 oktober afgesloten met Eduard Nagel. Eduard fietste de afgelopen maanden van Canada naar Peru en vertelde wekelijks via de telefoon in Tijd voor MAX Radio over zijn bevindingen. Vrijdag vertelt hij het hele verhaal.

Deze week in de Hits van Smits veel aandacht voor The Beatles vanwege de film The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years die momenteel in de bioscopen draait. Daarnaast geeft Tijd voor MAX Radio deze week kaartjes weg voor Kenny Rogers.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl