Hilversum,
30
maart
2018
|
10:50
Europe/Amsterdam

Hallo Nederland viert tweede paasdag met het beste uit de serie “Hollands Glorie”

Op tweede paasdag zendt Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2 de mooiste reportages uit de serie “Hollands Glorie” uit. In “Hollands Glorie” staan typische, mooie, bijzondere en gezellige Nederlandse onderwerpen centraal. Zo is er aandacht voor de Woerdense Koeienmarkt en bezoekt boswachter André Donker natuurgebied De Weerribben.

Hallo Nederland bezoekt de Woerdense Koeienmarkt. Dit feest stamt uit 1410 en is opgenomen in de lijst van de waardevolste tradities van Nederland. Veehouder Jacco wandelt met zijn 3 koeien vanaf de boerderij naar de veemarkt. Dat is geen alledaags gezicht!

Boswachter André Donker neemt de kijker mee op expeditie door natuurgebied De Weerribben. Het nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Genoeg te zien en te beleven en een must voor de natuurliefhebber.

Rein Boef verkocht zijn huis om de droom van zijn zoon waar te kunnen maken. Ronald is vanaf zijn geboorte blind en heeft een enorm talent voor golfen. Vader en zoon brengen uren samen door op de golfbaan om Ronald klaar te stomen voor de wereldkampioenschappen.

Chef-kok John Spruit maakt van gewone stamppot een waar culinair hoogstandje. Hij is dan ook de beste van de wereld. Deze markante chef laat iedereen het water in de mond lopen.

Als het water in ons land hoog staat, levert dat bijzonder mooie plaatjes op. Maar de hoge waterstand heeft ook gevolgen voor mens en dier. Natuurgebieden worden afgesloten en dieren vluchten naar hoger gelegen plekken. Voor andere dieren verschijnen er ineens allerlei lekkere hapjes. Boswachter Thijmen neemt Hallo Nederland mee in natuurgebied De Gelderse Poort.

Hallo Nederland
Maandag 2 april om 18.30 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/HalloNederlandMAX | @HalloNederland | #HalloNederland