Hilversum,
10
september
2018
|
12:04
Europe/Amsterdam

Hallo Nederland doet verslag vanuit eigen volkstuin

Van 10 tot en met 14 september brengt Hallo Nederland dagelijks om 18.25 uur op NPO 2 een nieuwe serie over de markante cultuur in en rondom de moestuin. Hallo Nederland-verslaggever Julia Feller is sinds kort de trotse eigenaar van een volkstuin. Het beginnen en onderhouden van een moestuin is nieuw voor haar. Daarom gaat de verslaggever in een nieuwe vijfdelige serie te rade bij andere enthousiastelingen. Julia gaat op zoek naar goede adviezen en leert ondertussen de volkstuincultuur kennen.

Jarenlang stond Hallo Nederland-verslaggever Julia Feller op de wachtlijst voor een volkstuin. Nu is het lange wachten beloond en heeft Julia eindelijk de beschikking over haar eigen volkstuin. Hartstikke leuk, alleen de groene vingers ontbreken nog. Daarom gaat Julia op zoek naar raad bij medetuinders. Stuk voor stuk markante figuren, met elk hun eigen kijk op tuinieren.

Julia spreekt onder meer met Safira, die het best lastig vond om tuinier te worden. “Je bent namelijk alleen maar bezig met trekken, zagen en doden”, zegt ze. Een elfjarige tweeling met groene vingers weet te vertellen dat je slakken kunt verjagen met bier. “Daar worden ze namelijk dronken van”, zo stellen ze.

De vijfdelige serie van Hallo Nederland wordt uitgezonden in de week van maandag 10 september.

Hallo Nederland
Elke werkdag om 18.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/HalloNederlandMAX | @HalloNederland | #HalloNederland