Hilversum,
30
maart
2017
|
09:30
Europe/Amsterdam

Hallo Nederland brengt eerbetoon aan het Polygoonjournaal op Tweede Paasdag

Maandag 17 april, op Tweede Paasdag, brengt het MAX-programma Hallo Nederland vanaf 18.30 uur op NPO 2 een bijzonder eerbetoon aan het Polygoonjournaal. In de speciale uitzending maken drie voormalig cameramannen van het Polygoonjournaal een hedendaagse reportage in polygoonstijl, waarbij de stem van Robert Bloemendal te horen is.

Robert Bloemendal is de zoon van wijlen Philip Bloemendal. Hij bootst in de uitzending de karakteristieke polygoonstem van zijn vader na. In de Hallo Nederland-special van Tweede Paasdag wordt bovendien gebruik gemaakt van het zeer rijke polygoonarchief. Ook wordt er teruggeblikt naar het werk bij het Polygoonjournaal: hoe ging dat?

Ruim 50 jaar lang stonden wekelijks mensen in de rij om naar de bioscoop te gaan voor een nieuw Polygoonjournaal. Voor een lange periode was dit de belangrijkste nieuwsbron voor de Nederlandse burger. In 1987 werd de stekker uit het Polygoonjournaal getrokken. Nu, 30 jaar later, eert Hallo Nederland het Polygoonjournaal en zijn makers middels deze speciale uitzending.

Over Hallo Nederland
Hallo Nederland brengt dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem, met extra aandacht voor regionaal nieuws. Daarbij focust het programma zich op positieve en hoopgevende verhalen. Hallo Nederland brengt mooie reportages die de kijker inspireert, oplossingen biedt en die bovenal authentiek zijn
.
Heeft u een nieuwstip uit uw buurt voor de redactie? Bel de tiplijn! Elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur op 035 677 6170 (lokaal tarief).

Hallo Nederland: Polygoonjournaal-special
Maandag 17 aprilOm 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers

www.maxvandaag.nl | #HalloNederland | @HalloNederland

www.omroepmax.nl