Hilversum,
19
april
2017
|
12:37
Europe/Amsterdam

Hallo Nederland blikt vooruit op Koningsdag in Tilburg

Vanaf 20 april

Vanaf donderdag 20 april om 18.30 uur op NPO 2 volgt Hallo Nederland Tilburgers die zich voorbereiden op Koningsdag. Vijf werkdagen lang besteedt het MAX-programma aandacht aan het bezoek van de koninklijke familie aan deze gezellige Brabantse stad.

De zussen Pauline en Marieke staan elk jaar langs de koninklijke route, die dit jaar door hun eigen stad loopt. De perfecte gelegenheid voor de twee zussen om de route alvast te lopen én te keuren. Voldoet de route aan hun eisen?

De Tilburgse doedelzakspelers zijn nog flink aan het oefenen om op tijd klaar te zijn voor Koningsdag en hun muzikale optreden voor het koningspaar.

Ook zien we het bijzondere verhaal over de wc-pot van koningin Wilhelmina, waar een luchtje aan zit. Al meer dan een eeuw geleden is de wc-pot naar Tilburg gehaald, waar het nu verborgen ligt in het Tilburgse gemeentearchief.

Wat doen de Tilburgse ondernemers in aanloop naar de feestelijke dag? We nemen een kijkje bij Daffy, de hoedemaker van Tilburg. En dé chocolatiers boetseren het hoofd van koning Willem-Alexander, van chocolade!Daarnaast is er een echte dubbelganger van de koning te zien. Hallo Nederland loopt een dagje met hem mee. Hij gaat langs bij een school waar de kinderen aangenaam verrast zijn door zijn bezoek.

Tot slot een mooi verhaal over de geboorte van de Tilburgse Hettie. Zij is op een paar minuten na even oud als de koning, en dat was 50 jaar geleden reden genoeg om haar en haar moeder koninklijk te onthalen.

Dit en nog meer koninklijke voorbereidingen, de komende dagen bij Hallo Nederland.

Hallo Nederland
Elke werkdag om 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Carrie ten Napel, Margreet Reijntjes en Jeroen Latijnhouwers
www.maxvandaag.nl

facebook.com/HalloNederlandMAX | @HalloNederland | #HALLONEDERLAND