Hilversum,
29
augustus
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Grootste bloemencorso ter wereld bij MAX

De registratie van het bloemencorso in Zundert, het grootste bloemencorso ter wereld, wordt zondag 10 september uitgezonden bij MAX. Het corso staat bekend om de immense corsowagens met dahlia’s die handmatig door de straten worden voortgeduwd. De presentatie is in handen van Mascha de Rooij en samen met Ton Biemans verzorgt ze het commentaar. Het Bloemencorso Zundert is op zondag 10 september om 18.10 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld. Al meer dan tachtig jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. Deze corsowagens zijn maar liefst negen meter hoog en negentien meter lang. Ze worden voortgeduwd door ijzersterkte duwers en duwsters. Elke wagen bevat ongeveer een half miljoen dahlia’s.

Mascha de Rooij: "Het is weer een feest om zo aan het einde van de zomer bij het kleurrijke bloemencorso Zundert te zijn. De gigantische bouwwerken vol met bloemen: zo bijzonder hoe ze dat ieder jaar weer voor elkaar krijgen. Ik kijk er nu al naar uit!"

Bloemencorso Zundert
Zondag 10 september
Om 18.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Mascha de Rooij

Zaterdag 30 september wordt dit bloemencorso om 17.10 uur nogmaals uitgezonden.

Facebook | X | Instagram | YouTube | LinkedIn