Hilversum,
25
mei
2018
|
15:20
Europe/Amsterdam

Govert Schilling te gast bij Nieuwsweekend en Marwil Straat op de Perstribune van MAX

Zaterdag 26 en zondag 27 mei

Hilversum, 25 mei – Zaterdag 26 en zondag 27 mei zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend ontvangen Mieke van der Weij en invalpresentator Arno Kantelberg aanstaande zaterdag onder anderen Ira van Eelen en Govert Schilling. De Perstribune heeft zondag Edward Linskens en Marwil Straat te gast.

Nieuwsweekend – Zaterdag 26 mei van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Ira van Eelen houdt een vurig pleidooi voor het afschaffen van de Europese regels die de opmars van kweekvlees in de weg staan. Ook sterrenkundejournalist Govert Schilling schuift aan. Hij zag hem 15 keer: de baanbrekende film Space Odyssey. Na 50 jaar is de film opnieuw te zien in de bioscopen en volgens Schilling nog altijd niet verouderd.

Berenkenner Rudy de Bock ziet de toekomst van de grizzlybeer zeer somber in, nu president Trump het jachtverbod op de grootste beer ter wereld heeft opgeheven. Tot slot heeft commentator Kees Boonman het over de politieke dynamiek rond de nieuwe feiten van het MH17-onderzoek.

De Perstribune – Zondag 27 mei van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1Marwil Straat, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune, was jarenlang de zendermanager van NPO Radio 4, het klassieke radiostation van de publieke omroep. Haar doel toen ze in 2009 aantrad: de zender toegankelijker en moderner maken, zorgen voor minder versnippering en op zoek gaan naar een jonger luisterpubliek. Dat ging niet zonder slag of stoot - vrij snel na haar aantreden verschenen er al ingezonden stukken in de dagbladen over de ‘infantilisering’ van de zender. Negen jaar later staat NPO Radio 4 er volgens Straat goed voor en neemt ze met een gerust hart een sabbatical

.De naam van Edward Linskens, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune, staat in sierletters bijgeschreven in de Nederlandse sportcanon. In 1988 zorgde de toen 19-jarige Linskens met 'het lelijkste doelpunt uit de geschiedenis’ ervoor dat PSV van Real Madrid won in de halve finale van de Europacup. In de finale – mét Linskens – werd vervolgens gewonnen van Benfica. Linskens voetbalde een verdienstelijke carrière bij elkaar, maar zo als die ene avond in Madrid werd het nooit meer.

Recensent Ron Vergouwen heeft voor de tv-rubriek Kassie Kijken weer het actuele tv-aanbod bekeken. Deze week onder meer een oordeel over Niet Gezond Meer, het nieuwe programma van Jet van Nieuwkerk.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune| #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl