Hilversum,
01
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gouden Kalf nominatie voor Loes Luca voor haar rol in Goedenavond dames en heren

 

Gouden Kalf nominatie voor Loes Luca voor haar rol in Goedenavond dames en heren

Hilversum, 1 september 2015 – De nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 zijn zojuist bekend gemaakt en Loes Luca is genomineerd in de categorie Beste Actrice Televisiedrama voor haar rol in MAX' dramaserie Goedenavond dames en heren. Op vrijdag 2 oktober zal de uitreiking plaatsvinden tijdens het slotgala van het Nederlands Film Festival. 

Nominatie rapport
"In de goed gemaakte serie Goedenavond dames en heren speelt Loes Luca een oudere zangeres die vroeger de helft van een bekend duo was, maar die nu totaal in de vergetelheid is geraakt. Vanaf het eerste moment weet Loes Luca je te raken. Haar blikken en lichaamstaal verraden een leven vol teleurstellingen en dromen die niet zijn uitgekomen. Met klein spel, afgewisseld met hier en daar een groot gebaar, weet Loes Luca een vrouw neer te zetten waar je meteen van gaat houden. Als een koorddanseres houdt Luca zeer kundig het drama en de lichte toon van haar personage in evenwicht. Loes Luca bewijst opnieuw een fantastische actrice te zijn waar je nooit genoeg van kunt krijgen."

Over Goedenavond dames en heren
Eind maart van dit jaar maakte het publiek kennis met Ietje (Anna Raadsveld), Eef (Sophie Höppener), Benno (Huub Stapel), Wil (Loes Luca), Annemarie (Anne-Marie Jung), Peter (Paul R. Kooij) en anderen. Goedenavond dames en heren speelt zich af in de late jaren ‘50 en vroege jaren ‘60: dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde. Naast de eerder genoemde namen bestaat de hoofdcast verder uit Anne Wil Blankers, Kees Hulst, Peter Blok, Yannick van de Velde, Loes Wouterson, Daniel Samkalden en Peter Bolhuis.

In de serie worden onder anderen de zussen Eef (19) en Ietje (21) gevolgd. Beide dochters van het kappersechtpaar Anton en Els van Dijk wordt gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Omroepdirecteur Peter (tevens oom van de zusters) zoekt echter maar één nieuw televisietalent. Waar voor de één een glamoureuze wereld opengaat, vol aandacht en faam, breekt voor de andere zus een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan. Wat voor effect hebben deze grote verschillen op de band van de kappersdochters? Overwint zusterliefde van de op de loer liggende jaloezie?

MAX: Goedenavond dames en heren
www.goedenavonddamesenheren.nl
www.facebook.com/goedenavonddamesenheren
#GADH

Goedenavond dames en heren werd geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna & Zonen.

De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september t/m 2 oktober.