Hilversum,
25
augustus
2017
|
16:50
Europe/Amsterdam

Gijs de Vries en Olga Commandeur te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf maandag 28 augustus

Vanaf maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Gijs de Vries en Olga Commandeur schuiven aan bij Tijd voor MAX Radio en TinekeShow zendt uit vanuit een bijzondere locatie.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op 31 augustus 1974 maakten de zeezenders Radio Veronica en Noordzee Internationaal hun laatste programma’s. Een dag later ging namelijk een nieuwe wet van kracht die medewerking aan uitzenden vanaf zee verbood. Vanwege deze gebeurtenis komt TinekeShow donderdag 31 augustus vanuit de schatkamer van de Nederlandse popmuziek: Museum RockArt in Hoek van Holland. Het museum organiseert ieder jaar op deze datum de Zeezender Radio Veronica Dag waarop ze terugkijken naar deze periode met veel muziek en mooie verhalen.

Publiek kan aanwezig zijn bij deze uitzending. Kijk voor meer informatie op: www.tinekeshow.nl.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Directeur van het Nederlandse Rode Kruis Gijs de Vries is maandag 28 augustus te gast in de studio. De hulporganisatie viert dit jaar een 150-jarig jubileumfeestje. Maar daar staat Gijs de Vries niet te lang bij stil, want er zijn belangrijkere zaken. Zoals de dreigende ramp in Bangladesh. Het Rode Kruis doet er alles aan om daar een ramp te voorkomen.

Claire Boonstra is ingenieur Civiele Techniek, maar stelt tegenwoordig fundamentele vragen over het Nederlandse onderwijssysteem. Waarom gaan kinderen eigenlijk naar school? Waarom hebben we zomervakanties en waarom zijn er klaslokalen? Ze vertelt haar visie op dinsdag 29 augustus bij Tijd voor MAX Radio.

Op woensdag 30 augustus is oud-atlete en presentatrice Olga Commandeur te gast! Ook in het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging! stimuleert ze Nederlanders om mee te bewegen. Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen behalen.

Donderdag 31 augustus is Piet Stuive te gast in de studio. Piet Stuive was ambulancebroeder totdat hij een ongeluk kreeg. Hij kwam bij uit een coma en revalideerde gelukkig. Terug op de ambulancewagen kreeg hij last van een posttraumatische stressstoornis. Deze zomer verscheen zijn biografische verhalenbundel Spoed en Tegenspoed.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker

www.maxvandaag.nl