Hilversum,
16
juli
2018
|
17:14
Europe/Amsterdam

Gij zult beleggen! Donderdag in Hollandse Zaken van MAX

Op donderdag 19 juli presenteert Cees Grimbergen de derde aflevering van discussieprogramma Hollandse Zaken om 21.10 uur op NPO 2. In deze aflevering gaat het over lage spaarrentes, stijging van het aantal beleggers en de grote risico's.

Nederlanders slaan weer massaal aan het beleggen. De spaarrente is zo laag, dat je ''een dief van je eigen portemonnee bent'' als je je geld op een spaarrekening laat staan. Banken en vermogensbeheerders adverteren grootscheeps om mensen tot beleggen te verleiden. Vakantiegeld of een teruggave van de belastingdienst? Snel beleggen! Je hoeft geen grote zak geld mee te nemen; met 50 euro kun je al beginnen te beleggen.

Vooral bitcoins – virtueel geld – zijn een populaire belegging. De les van de jaren negentig lijkt wel vergeten te zijn. Veel Nederlanders verloren destijds duizenden guldens toen de aandelenmarkt inzakte. 

Met de stijging van het aantal beleggers, stijgt ook het aantal riskante beleggingen. Toezichthouder AFM waarschuwt voor de risico’s van de beleggingskoorts. Gewiekste, vaak buitenlandse beleggingssites, weten mensen soms tonnen uit de zak te kloppen. Ook komen er steeds meer spelachtige beleggingsapps op de markt. Beleggen lijkt dan een spelletje, totdat je geld is verdampt.

Over Hollandse Zaken
In het discussieprogramma Hollandse Zaken worden maatschappelijke kwesties en dilemma’s bespreekbaar gemaakt. Feiten, meningen en emoties over dieperliggende thema’s die Nederland bezighouden, komen aan bod. Besproken door gewone Nederlanders, soms met de scherpte van een debat en in een betrokken gesprek waarin ieders verhaal tot zijn recht komt.

Hollandse Zaken
Donderdag 19 juli om 21.10 uur
Live bij MAX op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen
www.maxvandaag.nlfacebook.com/HollandseZaken | #HollandseZaken | @HollandseZaken