Hilversum,
18
april
2016
|
15:36
Europe/Amsterdam

Gezondheidsinformatie voor vijftigplussers op MAXVandaag.nl

Vanaf vandaag kunnen ouderen ook voor algemene gezondheidsvragen terecht op MAXVandaag.nl. In het online naslagwerk, genaamd MAX Medisch, vinden vijftigplussers betrouwbare informatie over onder hen veelvoorkomende aandoeningen. Over elk ziektebeeld krijgt de bezoeker informatie in tekst en video. In de video’s vertelt Tijd voor MAX-dokter Ted van Essen meer over het betreffende onderwerp.

Bijna iedereen zoekt weleens naar informatie over ziekte en gezondheidop het internet. Veel vijftigplussers zien door de bomen het bos niet meer; er is heel veel informatie te vinden, maar deze is niet altijd even accuraat en duidelijk. MAX Vandaag wil dit veranderen en lanceert daarom MAX Medisch.

Op de website staat veel informatie over aandoeningen die veel voorkomen onder ouderen zoals artrose, gehoorstoornis en diabetes. Op basis van de prevalentiecijfers van het Nationaal Kompas (RIVM), heeft MAX Vandaag de ziektebeelden geselecteerd. 

De hoofdindeling van MAX Medisch telt elf categorieën, waarover de 66 meest voorkomende ziektebeelden onder vijftigplussers zijn verdeeld. Het naslagwerk wordt wekelijks aangevuld. Ook toont MAX Medisch de top tien van meest voorkomende ziekten onder Nederlandse vijftigplussers.

MAX Vandaag hoopt met deze nieuwe pagina het kennisniveau van de vijftigplusser te verhogen.

Over MAX Vandaag
Betrouwbare informatie is voor vijftigplussers soms lastig te vinden op het internet. Daarom is MAX Vandaag er: een website waar vijftigplussers relevante informatie op het gebied van tien verschillende thema’s kunnen vinden, waar onderling debat en opinievorming plaatsvindt en waar ouderen elkaar kunnen inspireren.

De artikelen op MAX Vandaag zijn nauw afgestemd op de televisieprogramma’s zodat kijkers voor, tijdens en/of na de uitzending met elkaar in gesprek kunnen gaan.

www.maxvandaag.nl/max-medisch