Hilversum,
02
mei
2017
|
16:07
Europe/Amsterdam

Gezond Verstand: info aflevering 1 t/m 6

Vanaf dinsdag 23 mei

MAX zendt vanaf dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1 een gloednieuw programma uit! In Gezond Verstand, gepresenteerd door Martine van Os, komen kandidaten uit het hele het land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van drie huisartsen. Werken de middelen ook echt?

Aflevering 1 – dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1
Meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, dat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen. Daarnaast vertelt de 46-jarige Iris over haar zelf geproduceerde wietolie. Ze gebruikte het middel ter verdoving toen ze een ‘frozen shoulder’ had, om te kunnen slapen. Simon (51) heeft iets opmerkelijks meegenomen: een didgeridoo. Martine van Os probeert het instrument uit en is razend benieuwd waarvoor hij het gebruikt.

Aflevering 2 – dinsdag 30 mei om 21.25 uur op NPO 1
In deze aflevering ontmoeten Martine van Os en de artsen onder anderen Elly (52). Zij zweert bij de genezende werking van de bananenschil. Dit zou helpen tegen wratten. Maar ook Bert (67) denkt een oplossing te hebben voor deze kwaal, de stinkende gouwe. Zou het ook echt kunnen werken?

Aflevering 3 – dinsdag 6 juni om 21.25 uur op NPO 1
Er komen deze aflevering weer bijzondere huis-, tuin-, en keukenremedies voorbij in Gezond Verstand. Zo hebben moeder Nga (49) en dochter Tu (17) een familierecept uit Vietnam meegenomen: een goud masker tegen acné. Marco (46) heeft bijen bij zich, bijengif is namelijk zijn wondermiddel. Tot slot komt mevrouw Habing (78) haar zelf ontwikkelde hoestdrank presenteren. Kunnen zij het artsenpanel overtuigen om hun middel wetenschappelijk te laten testen?

Aflevering 4 – dinsdag 13 juni om 21.25 uur op NPO 1
Martine van Os ontmoet onder meer de 23-jarige Soukaïna uit België. Zij gebruikt houtskool om haar tanden wit te krijgen. Vervolgens denkt Trees (75) de oplossing te hebben tegen nachtelijke beenkrampen. De oudste deelneemster van Gezond Verstand, mevrouw de Callafon (88), heeft een recept tegen keelpijn dat al generaties meegaat. Kunnen zij het artsenpanel overtuigen van hun wondermiddel?

Aflevering 5 – dinsdag 20 juni om 21.25 uur op NPO 1
Het artsenpanel van Gezond Verstand heeft al veel mooie en opmerkelijke remedies voorbij zien komen, maar ook deze week weten de deelnemers hen weer te verbazen. Zo denkt Vanessa (31) het wondermiddel in handen te hebben tegen hoofdluis. Haar oom Ruben (73) heeft een huisremedie tegen een hoog cholesterol. Is gras het middel tegen smetplekken en zou spoelen met olie tandontstekingen tegen kunnen gaan? U ziet het in Gezond Verstand!

Aflevering 6 – dinsdag 27 juni om 21.25 uur op NPO 1
Is colloïdaal zilver de nieuwe antibiotica? Barbara (42) is er van overtuigd. En helpt zuiveringszout tegen een slechte adem? Volgens tandarts Frank (57) zeker! Ook ontmoet Martine van Os Jochem. Hij is met zijn 15 jaar de jongste deelnemer van Gezond Verstand en heeft nu al een grote interesse voor huisremedies. Zit er een wondermiddel tussen?

Gezond Verstand (6 afleveringen)
Vanaf dinsdag 23 mei
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os

www.facebook.nl/gezondverstandMAX | @gezondverstand | #gezondverstand