Hilversum,
04
maart
2020
|
15:02
Europe/Amsterdam

Geef om je hersenen: aandacht voor explosieve stijging aantal hersenaandoeningen

In Geef om je hersenen vragen MAX en de Hersenstichting aandacht voor de enorme impact die een hersenaandoening heeft op het leven van miljoenen mensen. Naar verwachting stijgt het aantal Nederlanders dat een beroerte krijgt, lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson de komende 20 jaar explosief. Martine van Os en Sybrand Niessen presenteren op woensdag 8 april om 21.30 uur op NPO 1 het live-programma Geef om je hersenen. Daarin vertelt onder anderen Rob de Nijs over zijn ervaringen met de ziekte van Parkinson. Optredens worden verzorgd door Alain Clark en Ernst-Daniël Smid en zijn dochter Coosje.

Geef om je hersenen gaat uitvoerig in op wat het betekent om een hersenaandoening te hebben. Wat doet het met je persoonlijkheid? Hoe groot is de invloed op wie je bent? En hoe kunnen we als dierbaren en samenleving omgaan met mensen met een hersenaandoening?

Rob de Nijs weet sinds enige tijd dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Hij vertelt in Geef om je hersenen wat de gevolgen daarvan zijn voor zijn dagelijks leven en dat van zijn gezin. Neuroloog Bas Bloem gaat in op het wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling voor Parkinson, één van de snelst stijgende hersenaandoeningen van de komende twintig jaar.

Ook is er aandacht voor veelbelovend onderzoek rond frontotemporale dementie (FTD) en traumatisch hersenletsel. In de afgelopen dertig jaar is er op wetenschappelijk gebied veel bereikt, maar er is nog veel onderzoek nodig om hersenaandoeningen te behandelen én in de toekomst te voorkomen.

Geef om je hersenen wordt mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting.

MAX: Geef om je hersenen
Woensdag 8 april 2020
Live om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/OmroepMAXlive | @OmroepMAXlive | #Geefomjehersenen