Hilversum,
01
december
2017
|
15:01
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 december

Van zaterdag 2 december tot en met vrijdag 8 december ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Lee Towers, William Rutten en Nick & Simon komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Theater Carré in Amsterdam bestaat dit weekend precies 130 jaar. Jan Rietman viert dat feestje in Wekker-Wakker-Weekend! met Jan Rot. De zanger en muzikant brengt zondag in Carré een eerbetoon aan Nederlands beste rockband.

RietmanShow/TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Het belooft maandag 4 december een bijzondere uitzending te worden, niemand minder dan Lee Towers komt namelijk op bezoek. Samen met Jan Rietman eet Lee een gebakje, omdat Jan 65 jaar wordt.

Linda Zijlmans is zangeres en schrijft Limburgse luisterliedjes. Dinsdag 5 december is zij te gast in RietmanShow.

Woensdag 6 december is Tineke terug van een welverdiende vakantie. Zij ontvangt zangeres Rachelle Kramer. Rachelle heeft zich volledig gestort op de countrymuziek. Tineke en Rachel praten erover in TinekeShow.

Zanger en gitarist Adje Vandenberg veroverde de wereld met zijn band Whitesnake. Daarnaast werd hij bekend van de wereldhit Burning Heart. Inmiddels toert Adje rond met zijn band Moonkings. Donderdag 7 december brengt Adje een bezoek aan Tineke.

Stoelen aan de kant, want vrijdag 8 december komen Nick & Simon optreden bij TinekeShow! Ze brengen onder andere hun nieuwe single Gek van Geluk live ten gehore.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Celebrityfotograaf William Rutten kreeg Robbie Williams, Justin Timberlake en Beyoncé voor zijn lens. Van zijn werk is nu het boek PicStory verschenen, met foto’s én verhalen over dertig jaar entertainmentfotografie. Maandag 4 december is William te gast. 

Madelein Duijvestijn spaart sinds 1970 sinterklaaspapier. Inmiddels heeft ze een verzameling van 4700 pakpapieren. En die cadeaupapieren vertellen een bijzonder verhaal over de recente geschiedenis van Sinterklaas en (Zwarte) Piet in Nederland.

Wieke Biesheuvel is al een kwarteeuw columniste van Libelle. Ze is de dochter van oud-premier Barend Biesheuvel. Wieke woont in Zambia, waar haar man werkt als chirurg. Over het land schreef ze het boek Wieke in Zambia. Hierover komt ze woensdag 6 december vertellen.

Aisha Scheuer heeft een fascinatie voor Twitter. In 2013 richtte ze de website Waarom Mensen Op Twitter Zitten op, waarop leuke tweets worden verwameld. De leukste daarvan zijn nu gebundeld in een boekje met dezelfde titel als de website.

De week wordt afgesloten met cabaretier Freek de Jonge. Hij heeft een nieuwe cd, genaamd Koffers. Daarin staan bewerkingen van dertien nummers van ánderen, onder wie Tammy Wynette en The Stones.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, RietmanShow/TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl