Hilversum,
13
oktober
2017
|
16:25
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 oktober

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 oktober ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Olga Zuiderhoek, Frénk van der Linden en Bas Nijhuis komen voorbij.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! een bijzonder transport van een uniek stuk Nederlandse spoorgeschiedenis dat vanuit Amerika naar Zeeland wordt verscheept.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Volgende week in Wekker-Wakker! is Bob van Toor, de auteur van het boek Oma Weet - Inderdaad - Raad te gast. Bijgestaan door zijn twee (eigen)wijze grootmoeders verzamelde cultuurhistoricus en journalist Bob van Toor (1985) stokoude raadgeving en digitale blogtips. En daar bleef het niet bij. Zo lapte Bob de ramen met aardappelkookwater, doofde hij kaarsen met elastiek én wendde hij zich tot de wetenschap om te bestuderen hoe oma’s middelen hun wonderen verrichten.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tineke trapt de week af met Mister La Comparsa: Jan de Hont. Hij is nog heel actief in de muziek. Zo toert hij rond met de band Maskers 2.0.

Dinsdag schuift Olga Zuiderhoek bij Tineke aan. Vanaf maandag 23 oktober zendt MAX de dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen uit, over een man in een Amsterdams verzorgingshuis. Olga speelt de rol van Eefje in de serie.

Amira Willighagen is pas 13 jaar, maar nu al wereldberoemd. De operazangeres zal eind dit jaar emigreren naar Zuid-Afrika, haar moederland. Woensdag zal Amira meer vertellen over haar derde, nieuwe album. Tineke laat ook een liedje horen van dat album: een primeur!

Donderdag ontvangt Tineke Divera van der Elst in de studio. Divera is van mening dat vijftigplussers genoeg levenservaring hebben om coach te worden. En wat is er leuker dan andere mensen te begeleiden in het coach worden?

De week wordt afgesloten met livemuziek. De Londense cast van The Blues Brothers komt optreden. Het belooft een mooie vrijdagmiddag te worden.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 16 oktober zijn taalkundige Wim Daniëls en advocaat Job Knoester te gast. Daniëls schreef een boek over de lagere school, met daarin onder meer aandacht voor kroontjespennen, schoolplaten, staartdelingen én lijfstraffen. Job Knoester is als advocaat gespecialiseerd in TBS en voorwaardelijke invrijheidstellingen. Wanneer wordt gekozen voor TBS? En is dat altijd de beste keuze voor de veroordeelde en de maatschappij?

Interviewer Frénk van der Linden en wildkok Nel Schellekens worden dinsdag 17 oktober ontvangen. Van Van der Linden verscheen onlangs het boek Onder Hollandse helden, een verzameling van zijn meest opmerkelijke interviews. Tegelijkertijd is in museum De Fundatie in Zwolle een bijbehorende expositie geopend. Nel Schellekens is bekend geworden als ‘kop-tot-kont-kok’. Haar motto: alles van het beest kan en moet gebruikt worden. Naar aanleiding van de opening van het wildseizoen, wordt met Nel gesproken over wat er allemaal mogelijk is.

Vincent Bijlo is cabaretier en columnist. Verder is hij blind en raakt hij langzaam maar zeker zijn gehoor kwijt. Bij de pakken neerzitten doet Bijlo echter niet. Zo werkt hij onder meer aan een oudejaarsshow. In Tijd voor MAX Radio alvast een voorproefje.

Als ‘lovecoach’ geeft Diederik van Maren met name vrouwen tips over hoe mannen in elkaar zitten. Over zijn ervaringen schreef hij het boek Trouwen of SEX?, een handboek voor het vinden van de liefde van je leven. Donderdag 19 oktober is Diederik te gast.

De week wordt afgesloten met topscheidsrechter Bas Nijhuis. Sinds 2005 is hij actief in de eredivisie en op de internationale velden. Over zijn leven als topscheids schreef hij het boek Niet zeiken, voetballen!, met anekdotes over onder anderen Louis van Gaal, Zlatan Ibrahimović en Cristiano Ronaldo.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl