Hilversum,
20
oktober
2017
|
17:02
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Goedele Liekens, Yvon Jaspers en Rik Felderhof komen voorbij.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag in Wekker-Wakker-Weekend! laat een groep mannen uit Rhenen aan Jan Rietman zien dat stilzitten na je pensioen niet nodig is. Ze knappen een klassieke brandweerauto op, en die is bijna klaar!

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Bij Wekker-Wakker! zijn maandag alle finalisten van Heel Holland Bakt en dus de winnaar van dit seizoen te gast!

Vrijdag 27 oktober is het ‘Duitse Henkie-dag’ bij Wekker-Wakker! De afgelopen weken hebben luisteraars hun favoriete Duitse plaat, een ‘Henkie’, door kunnen geven. Dit heeft geresulteerd in een lange lijst met allerlei verschillende soorten Duitse muziek. De lijst is vrijdagochtend te beluisteren. De studio verandert die dag in een Deutsche Stube, waar publiek welkom is om aan te schuiven aan lange tafels, te genieten van koffie met Apfelstrudel, een jodelworkshop te volgen bij de Schlager Schwestern en te genieten van Duitse muziek. Dit alles wordt gepresenteerd door Henk en Manuela, in respectievelijk lederhosen en dirndl kostuum. Reinhard Wolff komt praten over de grappigste ‘blünders’ die Nederlanders maken als ze Duits spreken, en NOS-collega Matijn Nijhuis pikt uit zijn collectie ‘platen van artiesten die het in het Duits wilden proberen’, de mooiste exemplaren. Vanuit zijn studio in Duitsland belt Dennie Christian om ook even bij het Duitse feestje aanwezig te kunnen zijn. Es wird supertoll!

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag is vinologe Janna Rijpma te gast, de schrijfster van de Wijngids voor (alleen) vrouwen.

Woody Brunings is, naar eigen zeggen, één van de oudste nog actieve Rock & Rollers van Nederland. Misschien zelfs wel van Europa. Dinsdag ontvangt Tineke hem in de studio.

Goedele Liekens is een begrip in België én Nederland. Tineke praat woensdag met de seksuologe over de heruitgave van Het Vaginaboek, dat in 2005 voor het eerst verscheen.

De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn nu bijna een half jaar in Ouwehands Dierenpark. José Kok is al ruim 20 jaar als biologe aan Ouwehands Dierenpark Rhenen verbonden. Zij vertelt aan Tineke hoe het met de reuzenpanda’s gaat.

Vrijdag is het de beurt aan Simone van der Vlugt. Haar meest recente boek heet De Doorbraak. Ook vertelt Simone over de Van der Vlugt Foundation, die projecten in binnen- en buitenland voor een betere samenleving ondersteunt.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De Brabantse tv-presentatrice Yvon Jaspers is gegrepen door het Scandinavisch leven, en dan met name door de Kanelbullar (kaneelbroodjes), Frasige Vafflor (knapperige wafels) en de Kladdkaka (chocoladetaart). Ze schreef er het boek De keukentafel van het Noorden over. Maandag 23 oktober komt Yvon erover vertellen.

Dinsdag 24 oktober is schrijver en programmamaker Rik Felderhof te gast. Hij houdt van reizen en het goede leven. Samen met zijn oude vriend Hans Melissen schreef hij het boek Reisgids voor levensgenieters, over een trip down memory lane: van Maastricht tot St. Tropez.

Juno van Zon is dierenverzorger bij opvangcentrum Felida in het Friese Nijeberkoop. Zijn specialiteit: dieren redden uit verwoeste dierentuinen. Onlangs haalde hij twee tijgers uit Syrië. Woensdag 25 oktober komt Juno erover vertellen.

Op donderdag 26 oktober worden in een speciale boekenuitzending van Tijd voor MAX Radio de Hebban Awards 2017 uitgereikt, de prijzen voor onder meer het populairste roman-, thriller- en non-fictieboek van het jaar. De winnaars worden in de uitzending bekendgemaakt.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl