Hilversum,
10
november
2017
|
16:07
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 11 tot en met vrijdag 17 november op NPO Radio 5

Van zaterdag 11 november tot en met vrijdag 17 november ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Tony Neef, Julian Velard en Ben Cramer zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! aandacht voor de Nederlandse Flipper Vereniging. Deze bestaat 25 jaar en is met ongeveer 1400 leden de grootste flippervereniging ter wereld. Aankomend weekend vindt de DPO (Dutch Pinball Open) Expo 2017 plaats, waar flipperkastliefhebbers en –professionals samenkomen. Gezamenlijk nemen zij zo’n 500 flipperkasten mee. In Wekker-Wakker-Weekend! een gesprek met de organisator van het evenement.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De oprichter van Marktplaats verdiende een slordige tachtig miljoen aan de verkoop van zijn paradepaartje. Tegenwoordig zet Bob Crébas zich in voor een beter Nederland met de oprichting van een Blue Zone in de polder, waar mensen opvallend oud en gelukkig worden.

RietmanShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 13 november is Paul Meyer te gast. Hij schreef het boek Bekentenissen van een meestersmokkelaar. Het verhaal gaat over hemzelf. Paul stond aan het hoofd van een groep drugssmokkelaars, oftewel ‘de bende van 700 miljoen’. De hele week is het boek in RietmanShow te winnen.

Tony Neef toert tot en met het einde van het jaar rond met Ruud Bos en Maaike Widdershoven. Hun voorstelling heet: Weet je nog wel…. Zij zingen liedjes van onder anderen Robert Long, Annie M.G. Schmidt, Karin Bloemen en André Hazes. Dinsdag 14 november praat Tony Jan bij over de toer.

Woensdag 15 november is Minke Booij te gast. Na haar internationale hockeycarrière ging Minke aan de slag als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Sinds twee maanden is ze directeur van goede doelen stichting Spieren voor Spieren.

Er is ook veel nieuwe muziek te horen in RietmanShow. Zo is donderdag 16 november Ben Cramer te gast en komt Roland Verstappen vrijdag 17 november langs in de studio. Beide zangers hebben recent een nieuwe cd uitgebracht.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 13 november komt Jasper Hillegers langs. Hij is conservator van het Frans Hals Museum in Haarlem. Voor het museum stelde hij de tentoonstelling De kunst van het lachen samen. Over humor in de Gouden Eeuw. Waar kon Rembrandt van Rijn zoal om lachen?

Caroline d’Hollosy en Ilja Gort wonen samen in een wijnkasteel in Zuid-Frankrijk. Over hun goede leven daar schreven ze het kookboek Chateaukoken. Zou leven als Gort, eh… God in Frankrijk dan eindelijk voor iedereen binnen handbereik liggen? Dinsdag 14 november komen Caroline en Ilja erover vertellen in de studio.

Jan van Hoogen werd in 1988 wereldberoemd in Nederland toen hij als aardappelveredelaar in Wedden, dat…? honderd aardappelrassen bij naam kon noemen. Tegenwoordig is hij directeur van aardappelcoöperatie Agrico. Zijn doel: Nederland terug aan de aardappel krijgen. In vijf jaar tijd zijn Nederlanders namelijk twintig procent minder aardappels gaat eten.
Ook te gast op woensdag 15 november is de Amerikaanse singer-songwriter Julian Velard. Hij timmert aan de weg met theatrale pianopop met aanstekelijke teksten. Velard speelt live een aantal nummers. Tot zijn eigen genoegen doet hij dat op ‘the grand piano’ (vleugel) van NPO Radio 5.

Donderdag 16 november is filmmaker Denise Janzée te gast. Ze ging voor haar film My Name is Nobody op zoek naar de achtergronden van roem. De film vertelt de zoektocht naar een onbekende jongen op een klassenfoto, die precies tussen twee klasgenootjes staat die later wereldberoemd werden: de Italiaanse filmiconen Ennio Morricone en Sergio Leone. Denise is de dochter van Willeke van Ammelrooy en de stiefdochter van Marco Bakker. Haar eerdere films gingen over hen.

Schrijver en columnist Theodor Holman schreef een boek over ouder worden: Voorbijgewaaid geluk. Holman: ‘De gedachten die ik heb, gaan steeds vaker over de dood.’ Vrijdag 17 november een gesprek met Theodor.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl