Hilversum,
03
november
2017
|
15:33
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 4 november tot en met vrijdag 10 november

Van zaterdag 4 november tot en met vrijdag 10 november ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Frans Duijts, Lex Harding en Antje Monteiro komen voorbij.

NPO Radio 5 staat volgende week in het teken van de stemweek van de Evergreen Top 1000. De lijst, die wordt samengesteld door de luisteraars, wordt van 27 november tot en met 1 december uitgezonden.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! wordt de stembus voor de Evergreen Top 1000 2017 geopend! Vanaf zaterdag 4 november kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete muziek voor in de Evergreen Top 1000. Maar wie krijgt de eerste stem en opent daarmee de stembus?

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Komende week is het tijd om te stemmen voor de Evergreen Top 1000. Maandag 6 november zitten Henk en Manuëla volop in de stemweek. Aan alle gasten wordt gevraagd een keuze te maken uit de stemlijst. Zo ook aan de gast die maandag 6 november aanschuift: kunsthistorica Renny van Heuven-van Nes. Zij schreef het boek Darling Queen – Dear Old Bones, waarin ze onthult dat het Engels dat oud-koningin Wilhelmina gebruikte in haar correspondentie niet al te best was. Zij schreef fonetisch Engels. En dat leidde tot verrassend leuke bewoordingen!

RietmanShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman presenteert tot en met dinsdag 6 december RietmanShow, de tijdelijke vervanger van TinekeShow. Tineke geniet van een welverdiende vakantie.

Peter Voskuil schreef Dutch Mountains. Dit boek weegt 5 kilo en staat vol met interviews, feiten en bijzonderheden over de Nederlandse popgeschiedenis. Maandag 6 november is hij te gast. Bovendien kunnen luisteraars de hele week het boek winnen. Hoe? Luister voor meer informatie naar de Evergreenjournaals van Ron Kas. Deze worden uitgezonden in de programma’s Goudmijn, Wekker-Wakker! en Open Huis.

Op dinsdag 7 november is Frans Duijts te gast. De zanger is ambassadeur van het Oranje Fonds.

Herman van Hove is woensdag 8 november te gast om te praten over de voorstelling In de schaduw van Toon Hermans. Van Hove was de manager van Toon Hermans. Herman brengt een ode aan zijn goede vriend.

Vrijdag 10 november is de stemfinaledag van de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. Tussen 12.00 en 13.00 uur is Dick Bakker te gast. Hij is verantwoordelijk voor ontelbare Nederlandse producties. In het tweede uur van RietmanShow is Rudy van den Berg alias Rudy Bennett (onder andere The Motions) te gast. Albert Hammond treedt op in beide uren. Meer informatie hierover is te vinden op tinekeshow.nl.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 6 november is de legendarische radiomaker Lex Harding te gast, voormalig dj van Veronica en medeoprichter van Sky Radio en Radio 538. Komende week verschijnt zijn boek Lexjooo, de Geschiedenis van de Popmuziek in 78 Songs.

Dinsdag 7 november zijn Alet Klarenbeek en Rufus Kain te gast. Alet Klarenbeek is initiatiefnemer van Up!, een reeks bijeenkomsten over ouder worden in Nederland. En Rufus Kain is cultureel antropoloog en muzikant. Hij verdiept zich onder meer in de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de popmuziek. Hoe zit dat bijvoorbeeld bij de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5?

Pieter Hilhorst is woensdag 8 november op bezoek. Hilhorst is oud-wethouder van Amsterdam en is één van de initiatiefnemers van de actie Nederland #Schuldvrij, waarmee hij de problematische schulden van een half miljoen Nederlanders op wil lossen.

Donderdag 9 november is zangeres/actrice Antje Monteiro te gast. Vrijdag onthult zij, op de Dag van de Mantelzorger, ‘het nationaal mozaïek van mooie mantelzorgmomenten’. Ook is Tijd voor MAX Radio deze donderdag bij een bijzondere benefietavond in Den Haag voor de wederopbouw van de media in Sint Maarten.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl