Hilversum,
06
oktober
2017
|
16:26
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 7 oktober

Hilversum, 6 oktober - Vanaf zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 oktober ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Kim-Lian van der Meij, Peter Vandermeersch en Froukje de Both komen voorbij.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman duikt in Wekker-Wakker-Weekend! in het leven van Cornelis Vreeswijk. De zanger en muzikant werd 80 jaar geleden geboren. Het Cornelis Vreeswijk Genootschap viert dit jubileum met een mooi muzikaal feest.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker! is er aandacht voor het feit dat 50 jaar geleden voor het eerst naakt op nationale televisie verscheen. Bovendien wordt er stilgestaan bij Wereld Post Dag. Waar vroeger postbezorgers per voet of paard lange afstanden aflegden, zijn er tegenwoordig allerlei vernuftige systemen om post zo snel mogelijk van verzender naar ontvanger te krijgen.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In TinekeShow schuift Froukje de Both aan ter gelegenheid van het twaalfde seizoen van RTL Woonmagazine, dat op het punt van beginnen staat. Maandag 9 oktober komt Froukje langs in de studio.

Op dinsdag 10 oktober komt Kim-Lian van der Meij vertellen over de rol van schooljuf Nienke, die ze speelt in de tv-hit Dokter Tinus.

Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling zat vorige week nog in Bangladesh. De directrice zet zich volop in voor mensen die huis en haard hebben moeten verlaten. Woensdag 11 oktober komt Tineke haar ervaringen delen.

Wordt vervolgd en Han Peekel zijn voor eeuwig aan elkaar verbonden. Han is donderdag 12 oktober in de studio.

De week wordt afgesloten met Sanne Vogel. De regisseur/actrice staat de komende maanden op de planken met de documentairevoorstelling Nieuwe Familie. Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Muayad en Amir, beiden op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Wekenlang logeerden ze bij Sanne. In Nieuwe Familie wordt op deze tijd teruggekeken.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Peter Vandermeersch is de Vlaamse hoofdredacteur van het NRC Handelsblad. Bovendien schuift hij regelmatig aan in De Wereld Draait Door. Over zijn leven als Belg schreef Peter vele columns, deze zijn gebundeld in het boek Ik zou zo graag van jullie houden. Op maandag 9 oktober vertelt Vandermeersch over de Nederlandse volksaard én over zijn wens om uiteindelijk Nederlander te worden.

Dinsdag 10 oktober schuift Birgit Boelens aan bij Tijd voor MAX Radio. Boelens is conservator van de Hermitage, waar vanaf deze maand de tentoonstelling Hollandse Meesters te zien is. Met veel moeite heeft Birgit 53 Hollandse meesterwerken naar de Nederlandse dependance in Amsterdam kunnen krijgen.

Rob Rensenbrink is een van de beste voetballers die Nederland heeft gekend. Over het leven van Rensenbrink verscheen onlangs het boek Slangenmens, de bijnaam van Rob, over zijn sportieve successen en zeldzame spierziekte die hem op latere leeftijd trof. Woensdag 11 oktober is Rob te gast.

Remco Kort is als microbioloog gespecialiseerd in bacteriën, die vaak worden geassocieerd met ziekte en viezigheid. Mensen doen er dan ook alles aan om ze te verdelgen. Dat is niet helemaal terecht, vindt Kort. Bacteriën zijn namelijk cruciaal voor een goede gezondheid. Donderdag 12 oktober komt Remco erover vertellen.

De week wordt afgesloten met singer-songwriter Wilmer Wolf, die in de jaren 80 even wereldberoemd was met zijn bandje Secret Sounds. Na een periode van diepe dalen en vele verslavingen is Wolf terug als muzikant met een soloalbum, genaamd The Inside Story. In Tijd voor MAX Radio komt Wolf enkele nummers live spelen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en ’0 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl