Hilversum,
27
oktober
2017
|
16:03
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 28 oktober tot en met vrijdag 3 november

Van zaterdag 28 oktober tot en met vrijdag 3 november ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Marian Mudder, Tim Treffers en Beppie Melissen komen voorbij.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Komende week is het Halloween! Dat wordt vooral in de VS groots gevierd. Echter, ook in ons land doen steeds meer mensen mee met het verkleedfeest. Dat ook honden hierin worden betrokken, hoor je bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend!.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 30 oktober is gynaecologe Mieke Kerkhof te gast in Wekker-Wakker! Kerkhof schreef talloze Ikjes in NRC-Handelsblad en brak door met haar debuut Even ontspannen, mevrouw … (met als ondertitel Belevenissen van een bevlogen gynaecoloog), waarin zij op humoristische wijze een inkijkje geeft in haar vak. Volgende week verschijnt haar tweede boek: Klaar is Kees, over de twee zekerheden in ons aardse bestaan, namelijk de geboorte en de dood. De geboorte is doorgaans een blijde gebeurtenis, maar het levenseinde wordt gevreesd. De dood staat te boek als een grote spelbreker. De dood is zwart. De dood brengt verdriet. Niet in dit boek: in ultrakorte verhalen wordt het onvermijdelijke levenseinde beschreven. Elke anekdote brengt een geheel eigen ontroering teweeg. Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie. Maar kijken door de bril van anderen helpt ook. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In TinekeShow is maandag Annette Heffels te gast. De psychologe schrijft inmiddels ruim 25 jaar voor tijdschrift Margriet. Tevens brengt ze boeken over relaties uit.

Dinsdag ontvangt Tineke Dave Boomkens. Hij schreef een biografie over Liesbeth List. De Dochter van de Vuurtorenwachter gaat over haar leven als zangeres.

Actrice Marian Mudder staat de komende maanden in het theater met haar voorstelling Sofasessies. Hierin bediscussieert Marian de therapieën die ze in de loop der jaren heeft ondergaan. Woensdag vertelt ze erover in TinekeShow.

Debbie Jenner is zangeres, danseres én Facebookvriend van Tineke. Donderdag komt Debbie, alias Doris D, langs in de NPO nadio 5-studio.

Vrijdag is Astrid Nijgh te gast. Zij schreef het boek Varen met de Jonge Jacob. Hierin staat een deel van haar herinneringen aan haar leven met Lennaert Nijgh.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Afgelopen woensdag ontving journaliste Minka Nijhuis de prestigieuze Prijs van het Vrije Woord. Nijhuis is al een kwart eeuw actief in conflictgebieden als Irak, Afghanistan en Birma. Ze schreef er meerdere boeken over.

Zanger en muzikant Tim Treffers bracht deze maand zijn tweede album Carnival of Life uit, een mix van soul, jazz en pop. Treffers timmert niet alleen in Nederland aan de weg, maar ook in Japan is de zanger zeer populair. In Tijd voor MAX Radio presenteert Treffers zijn nieuwe album, met enkele live gespeelde nummers.

Beppie Melissen is een gevierd actrice en onder meer bekend van Mug met Gouden Tand en Jiskefet. Momenteel is ze te zien in de nieuwe speelfilm van Nicole van Kilsdonk: Oude Liefde. Woensdag 1 november is Beppie te gast.

Dinsdag 2 november schuift Jan-Willem Wits aan. De theoloog en communicatiespecialist was de man achter het opzienbarende interview van paus Franciscus met de daklozenkrant. Momenteel is Wits bezig met een hulpactie voor de lokale media op Sint Maarten. Orkaan Irma sloeg ook voor de media op het Antilliaanse eiland verwoestend toe.

Geert van der Kolk werkte lang als journalist in onder meer Polen en Rusland, maar sinds zijn literaire debuut in 1987 is hij vooral schrijver. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek De Witte Reiger, een roman over Nieuw-Guinea, gebaseerd op het archief van een oom van Van der Kolk.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl