Hilversum,
15
december
2017
|
16:14
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Van zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen de Tiny Little Bigband, SuriMAM en Dick van Altena komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman is druk met de voorbereidingen voor Kerst bij Wekker-Wakker-Weekend!I. Met Rita van Bavel zet hij de kerststal op. Zij verzamelde meer dan 500 kerststallen van over de hele wereld! Die zijn te zien in een grote tentoonstelling.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 18 december zijn Wendy en Marten Zeckendorf te gast bij Wekker-Wakker!. Zij vertellen Henk en Manuëla alles over hun fietstocht naar Tibet; een reis die ruim een jaar duurde.

Op vrijdag 22 december worden de luisteraars van Wekker-Wakker! in kerstsferen gebracht door een liveoptreden van de Tiny Little Bigband, die alleen maar kerstliedjes zal zingen.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De zussen Martha, Aretha en Moreen Waal zijn dól op koken. Ze hebben de kunst van hun moeder Norine afgekeken. Om haar en andere Surinamers te eren, hebben de zussen 80 authentieke Surinaamse gerechten gebundeld. Maandag 18 december komt SuriMAM erover praten bij Tineke.

2017 is een geweldig jaar voor countryzanger Dick van Altena. Hij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau en vierde zijn 40-jarig jubileum als muzikant. Tineke ontvangt Dick dinsdag 19 december.

Yolande de Best schreef Opa en Oma 2.0, een boek over en door moderne grootouders. Tineke schreef het voorwoord en ontvangt woensdag 20 december haar exemplaar!

Donderdag 21 december komt Divera van der Elst naar de studio. Divera is van mening dat vijftigplussers genoeg levenservaring hebben om coach te worden. En wat is er leuker dan andere mensen te begeleiden in het coach worden?

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Erik Krikke is oorlogsveteraan. Zijn heftige ervaringen in Afghanistan vormde hij om tot een kunstproject: een muzikale voorstelling en het boek Operatie Geslaagd. Een verhaal over traumaverwerking. Maandag 18 december is Erik te gast bij Tijd voor MAX Radio.

Merijn Tol is kok en kookboekschrijver. Onlangs werd haar kookboek Souq, dat ze schreef met haar compagnon Nadia Zerouali, uitgeroepen tot het beste kookboek van het jaar. Voor Souq bezocht Tol de halve Arabische wereld, op zoek naar de lekkerste smaken.

Donderdag 21 december is Lisette Mekkes te gast. Ze staat op het punt te vertrekken voor de grootste Nederlandse klimaatexpeditie ooit. Met wetenschappers trekt ze voor een heuse klimaatcruise de Atlantische Oceaan over. Mekkes is vooral geïnteresseerd in het kleinste leven in de oceaan: plankton.

De week wordt afgesloten met Dick Matena. Hij is één van de bekendste striptekenaars van Nederland. De laatste jaren specialiseerde hij zich in de ‘verstripping’ van literaire klassiekers als De Avonden en Turks Fruit. Nu buigt Matena zich over een bewerking van de internationale kerstklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens, onder de titel Scrooge.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker | www.maxvandaag.nl