Hilversum,
03
februari
2017
|
16:16
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 4 februari

Vanaf zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 februari zijn er weer diverse gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Perry Hendriks en Ellie Lust zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Amerika zit zondag aan de buis gekluisterd voor het jaarlijkse nationale sportfestijn: de Superbowl. Lege straten en volle huiskamers vanwege het nationale kampioenschap football, de populairste sport in Amerika. Perry Hendriks werkte voor de Amerikaanse sportzender ESPN en National Football League NFL en is nu media-en marketingmanager bij FC Utrecht. Hij is bij Jan Rietman te gast om te vertellen over hét Amerikaanse sportfeest van het jaar.

Tinekeshow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 6 februari is zangeres Astrid Nijgh te gast. Afgelopen jaren toerde ze door Nederland en België met haar programma Tegen het lijf, genoemd naar haar gelijknamige album. Ze speelde in Krasse Knarren Revue en staat nog steeds in de theaters met Nijghse vrouwen. Ondertussen is ze bezig met een nieuwe voorstelling waarover ze meer zal vertellen bij Tineke.

Dinsdag 7 februari komt Monica Soeting langs. Ze schreef de biografie over Cissy van Marxveldt, die de literatuurgeschiedenis in ging als de schrijfster van de romans over Joop ter Heul. Maar Van Marxveldt publiceerde nog veel meer. Over haar leven was weinig bekend, maar daar heeft biografe Monica Soeting nu verandering in gebracht.

Hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam Vincent Icke is op donderdag 9 februari te gast.

We sluiten de week af op vrijdag 10 februari met politiewoordvoerder Ellie Lust. De Amsterdamse Ellie verschijnt steeds vaker op televisie, ook in amusementsprogramma’s als Wie is de Mol?. Maar haar politiewerk gaat boven alles!

Tijd voor MAX Radio – Van maandag tot vrijdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 6 februari is Eddy van Wessel te gast bij Tijd voor MAX Radio. Fotograaf Van Wessel is tweevoudig winnaar van de Zilveren Camera en is genomineerd voor een derde.

Tomas Ross, een van de bekendste schrijvers van Nederland, komt op dinsdag 7 februari langs.

Woensdag 8 februari ontvangt Tijd voor MAX Radio politica Corrie van Brenk.

Donderdag 9 februari komt Patricia Faasse langs in de studio. Zij schreef over Johanna Westerdijk, die precies 100 dagen geleden de eerste vrouwelijke hoogleraar werd van Nederland.Vrijdag 10 februari is er livemuziek van niemand minder dan Van Dik Hout. Die we in Tijd voor MAX Radio ook het hemd van het lijf vragen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl