Hilversum,
10
februari
2017
|
14:22
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 11 februari

Vanaf zaterdag 11 tot en met vrijdag 17 februari zijn er weer diverse gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Ad Bouman, Tanja Jess en Carola Smit schuiven aan.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman viert met Ad Bouman het 50-jarige bestaan van de Adje Bouman Top Tien. Bouman was in de jaren 60 technicus bij Radio Veronica, maar kreeg al snel bekendheid met zijn eigen hitlijst in de programma's van Jan van Veen en Joost den Draaijer. Op 11 februari 2017 wordt de A.B.T.T. 50 jaar.

Tinekeshow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag is Martijn Meijer te gast, hij schreef een biografie over de controversiële schrijver Richard Klinkhamer. Meijer beschrijft hierin het leven van een eenling die vanaf zijn vroegste jeugd moest vechten om te overleven. Na een half leven ploeteren als slager, zeeman, hotel-houder, vader en kleine crimineel vond hij een uitweg in de literatuur.

Dinsdag komt zangeres Carola Smit langs, de voormalig zangeres van de populaire band BZN. Waar is ze momenteel allemaal druk mee? Ze praat Tineke bij.

Woensdag heeft Tineke twee gasten: Loek Dekker en Ted Oberg! Loek was groot fan van Livin' Blues, een van de grootste bluesbands in ons land in de jaren 60 en 70. Hij schreef er een boek over en komt langs, samen met meestergitarist uit de band, Ted Oberg.

Donderdag is actrice en presentatrice Tanja Jess te gast. Sinds november is ze aan het vloggen. Elke week verschijnt er een nieuwe vlog op haar YouTube-kanaal en Facebook. Kijkers krijgen zo een leuk inkijkje in haar zoektocht naar een rijk en waardevol leven.

Vrijdag komt Nederlands 'Grand Lady of Jazz' Greetje Kauffeld langs. Ze won in 2014 de Edison Jazz Oeuvre Prijs en heeft net een nieuw album uit, A song for you.

Tijd voor MAX Radio – Van maandag tot vrijdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag heeft Tijd voor MAX Radio Joost Lagendijk te gast. Hij is oud-politicus en weet als oud-eurocommissaris alles over de Turkse leider Erdogan.

Dinsdag is Janneke Wittekoek te gast, zij is cardioloog en schreef het boek Vrouwenharten, over hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Donderdag zit Ingrid Kamerling in de studio. Zij maakte de film In het hoofd van mijn Zusje, om erachter te komen waarom haar zusje zelfmoord pleegde.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl