Hilversum,
02
december
2016
|
12:48
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

3 tot en met 9 december

Vanaf zaterdag 3 tot en met 9 december zijn er wederom diverse gasten met een boeiend verhaal bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Ruth Jacott, Huub Stapel en Frits Lambrechts zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 3 december is Ruth Jacott te gast in Wekker-Wakker-Weekend! Ze speelde in musicals en was lange tijd achtergrondzangeres. In 1993 breekt Jacott echt door als zangeres wanneer zij voor Nederland het lied Vrede zingt op het Eurovisie Songfestival. Op 10 en 11 december staat Ruth Jacott op de MAX Proms en vanaf eind januari 2017 start haar eigen theatershow.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 5 december is Sun Li te gast. Ze werd geboren in Hongkong, maar kwam in 1980 naar Nederland, samen met haar ouders, broers en zussen. Haar ouders openden een Chinees restaurant in Friesland. Sun Li schreef haar familieverhaal op in haar debuutroman De zoetzure smaak van dromen. In TinekeShow komt Sun Li vertellen over haar roman.

Dinsdag 6 december zijn journalist Rose Mary de Boer en fotografe Patricia Steur te gast. Samen hebben ze 20 kleurrijke, creatieve geesten geïnterviewd en geportretteerd in het boek 70ers van nu. Bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen vertellen hoe het is om als zeventiger in het leven te staan.

Acteur Huub Stapel is woensdag 7 december te gast. Hij werd bekend door de films De liftFlodder en Amsterdamned van Dick Maas. Afgelopen jaar was Stapel te zien in Flikken Rotterdam en momenteel is hij te zien in de muzikale film De Zevende Hemel.

Vrijdag 9 december is muziekkenner Marc Stakenburg te gast in TinekeShow. Marc heeft een boek geschreven: De big bang van de popmuziek.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 5 december is Frits Lambrechts te gast in Tijd voor MAX Radio. Frits komt vertellen over zijn carrière als acteur.

Schrijver Steven Stroeykens is dinsdag 6 december te gast. Steven doet onderzoek naar verhalen over het einde van de wereld en hoe de wereld aan zijn eind zou kunnen komen.

Woensdag 7 december is Ruud Koornstra te gast. Ruud is groene ondernemer en komt hier over vertellen in Tijd voor MAX Radio.

Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers is vrijdag 9 december te gast. Naast cultuurhistoricus is Gerard ook schrijver.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl