Hilversum,
31
maart
2017
|
15:33
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 1 april

Wekker-Wakker (-Weekend) - Elke maandag tot en met zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman kijkt op zaterdag in Wekker-Wakker-Weekend! met de Vlaamse oud-wielrenner en tv-commentator José De Cauwer vooruit naar de Ronde van Vlaanderen, die aanstaande zondag wordt gereden. En wat zijn de mooiste 1 aprilgrappen van dit jaar?

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Duizenden mensen volgen dagelijks via webcams de avonturen van onder meer steenuilen, vossen en olifanten. Wie zijn deze mensen? En wat beleven de dieren? Verslaggever Koen Bugter ontmoet fans van deze natuurwebcams. Luister elke maandag in april naar Koens Kijksdoos in Wekker-Wakker!.

En ook: een jaar lang verdiepten fotograaf Edith Gerritsma en journalist Andrea Hijmans zich in het werk van kosters in het Nederland van nu. Edith en Andrea zijn vrijdag 7 april samen met één van deze kosters te gast in Wekker-Wakker!

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Vanaf vrijdag 31 maart t/m donderdag 6 april presenteert Jan Rietman TinekeShow
Maandag is Erik Mesie te gast. In de jaren 80 speelde hij samen met zijn band Toontje Lager de zalen plat met liedjes als Stiekem Gedanst, Net als in de film en Zoveel te doen. Toontje Lager ging op een gegeven moment uit elkaar. Inmiddels toert Erik weer rond onder de naam Toontje Lager. Ook heeft hij een nieuwe single uit.

De legendarische radiomaker Jan Douwe Kroeske probeert al maanden voldoende geld op te halen om de opnames van de 2 Meter Sessies voor de toekomst veilig te stellen en te digitaliseren. Is het hem gelukt? Woensdag praat hij erover met Jan.

Donderdag schuift Michael Pilarczyk aan. Hij houdt zich bezig met een grote inzamelingsactie voor de bouw van een weeshuis in Nepal. Daarnaast probeert Michael met zijn boek Master Your Mindset lezers persoonlijk en spiritueel te laten groeien.

Tineke is vrijdag weer terug op de zender. Ze ontvangt dan Simon Hammelburg. De schrijver heeft het boek Het Voorgesprek geschreven, een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie journalisten.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 3 april is Gerard Alders te gast bij Tijd voor MAX Radio. De schrijver van het boek Zwendel, over de grootste zwendelaars van de vorige eeuw.

Woensdag 5 april ontvangt Tijd voor MAX Radio Karin Junger, zij maakte de documentaire Ik alleen in de klas. In deze film brengt zij uitsluitingsmechanismen in de Nederlandse maatschappij aan het licht. Het laat zien hoe subtiele en minder subtiele vormen van racisme het gedrag en de keuzeprocessen van jongeren beïnvloeden.

Op donderdag 6 april komt Wim Anker langs in de studio. De bekende strafpleiter staat in het theater om daar colleges te geven en we hebben het over zijn werk als advocaat.

Vrijdag 7 april is Guido den Aantrekker te gast. Hij is de nieuwe hoofdredacteur van weekblad Story en tevens schrijver van romans. Hij praat ons bij.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl