Hilversum,
25
november
2016
|
15:26
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

26 november t/m 2 december

Vanaf zaterdag 26 november tot en met vrijdag 2 december zijn er wederom diverse gasten met een boeiend verhaal bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Herman Van Hove, Marcel Peereboom Voller en Glenn Helder zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op zaterdag 26 november in Wekker-Wakker-Weekend! aandacht voor Toon Hermans. Het is in december precies 100 jaar geleden dat Hermans werd geboren. Dat wordt op verschillende manieren herdacht, onder andere met een groot concert in Carré. Daar werkt ook Hermans laatste manager Herman Van Hove aan mee. Van Hove is zaterdag bij Jan Rietman te gast.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 28 november is schrijver Jacob Vis te gast in TinekeShow. Doorgaans schrijft hij thrillers, maar de afgelopen jaren schreef hij twee historische romans over Nederlands-Indië: Tandem en Moerta. Hij sluit dit drieluik nu af met het boek Merdeka!; een meeslepende oorlogsroman.

Cabaretier Silvester Zwaneveld is dinsdag 29 december te gast. Hij staat binnenkort op de planken met een nieuwe, wetenschappelijke theatershow. Hij wil de wetenschap toegankelijk maken voor een breek publiek. Silvester baseert zijn show op de internationale bestseller Een kleine geschiedenis van bijna alles van de Amerikaanse auteur Bill Bryson.

Woensdag 30 november is voormalig profvoetballer Glenn Helder te gast in TinekeShow. Tegenwoordig is Glenn is drummer/percussionist en heeft hij op vele Nederlandse festivals gestaan.

Journaliste Charlotte van Drimmelen is vrijdag 2 december te gast. Charlotte spreekt voor haar werk veel mensen, maar ze heeft één probleempje: ze kan uren met iemand kletsen en de volgende dag diezelfde persoon straal voorbijlopen. Charlotte heeft namelijk last van gezichtsblindheid. En ze is niet de enige! Charlotte komt erover praten met Tineke.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 28 november is Marcel Peereboom Voller te gast. De oud tv-recensent van de Telegraaf komt vertellen over zijn liefde voor Bruce Springsteen en het boek Born to Run.

Dinsdag 29 november is Marcel Hulspas te gast bij Tijd voor MAX Radio om te vertellen over zijn boek Wie is er bang voor Mohammed?.

Donderdag 1 december is het Wereld Aids Dag en naar aanleiding daarvan is Johan Noorloos te gast. Toen Johan er achter kwam dat hij hiv heeft, heeft hij zijn hele leven drastisch omgegooid. Johan is yogaleraar geworden en heeft inmiddels honderden yoga-docenten opgeleid.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl