Hilversum,
29
september
2017
|
15:53
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Zaterdag 30 september

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober is het de Week van de Digitale Radio en wordt er in ieder NPO-radio 5 programma een Dab+ radio weggegeven. Verslaggevers rijden door het land en stoppen op drukke markten waar een spel met twee kandidaten wordt gespeeld. De winnaar gaat naar huis met een digitale radio.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Begin het weekend muzikaal met Wekker-Wakker-Weekend! op NPO Radio 5. Jan Rietman laat het beste uit zijn Los Vast-archief horen, maar heeft ook veel aandacht voor countrymuziek en belt met Wim Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Het is zaterdag namelijk Stroopwafeldag.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 06.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Vrijdag 6 oktober zijn er maar liefst twee gasten in de studio bij Henk en Manuëla. Cabaretier en schrijver Arthur Umbgrove komt samen met zijn Syrische vriend Ali langs in de studio. Arthur schreef een boek over de vluchtelingencrisis: Wat we weten. Hierin gaat hij op zoek naar een standpunt in de vluchtelingencrisis.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tineke ontvangt maandag 2 oktober Jacques Meerman. Hij dook voor zijn nieuwe boek Kleine geschiedenis van de hutspot in de wereld van Neerlands’ bekendste gerecht.

Oktober staat al jaren bekend als de ‘borstkankermaand’. Dinsdag 3 oktober is actrice Mira van der Lubbe te gast. Zij heeft preventief beide borsten laten afzetten.

‘The First Lady of Rotterdam’, Joke Bruijs is woensdag 4 oktober te gast bij TinekeShow. Samen met Gerard Cox en Ron Brandsteder vermaken ze muziekliefhebbers met De OASE Bar in Rotterdamse De Doelen.

Sinds dit weekend is in Deurne de tentoonstelling Als ik van Brabant Zing te zien. De expositie gaat over het leven en werk van Jules de Corte. Thea, de weduwe van de bekende componist en zanger, praat hier donderdag 5 oktober over met Tineke.

Het muziekgezelschap De Bladblazers speelt tv-tunes als Meneer De Uil en Zeg ‘ns Aaa. Ruud Bos, de componist van deze en andere tv-tunes is vrijdag 6 oktober te gast om over deze cd te praten. Afgelopen weekend is het album gepresenteerd.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 2 oktober is Boris Dittrich te gast. De oud-politicus, mensenrechtenactivist voor Human Rights Watch én schrijver komt bij Tijd voor MAX Radio vertellen over het nieuwe spannende boek Halszaak, dat komende week verschijnt.

Op dinsdag 3 oktober is de Nits te gast. Ooit scoorden ze een hit met het inmiddels klassiek geworden In The Dutch Mountains. Onlangs verscheen het negentiende album van de band, Angst, een conceptalbum over de Duitse bezetting van Nederland.

Eefje Brugman is de vrouw achter De Krat. Zij was een van de eersten in Nederland die maaltijdboxen ging bezorgen. Inmiddels is de maaltijdboxenmarkt ontploft. Er zijn meer dan dertig bedrijven actief. Donderdag 5 oktober is Eefje Brugman te gast in de studio.

Vrijdag 6 oktober ontvangt Tijd voor MAX Radio zangeres Nadja Filtzer. Zij trekt door het land met de voorstelling Vive Piaf!, een ode aan de Franse zangeres Edith Piaf. In Tijd voor MAX Radio treedt Filtzer live op met de mooiste chansons van Piaf.Verder geeft Tijd voor MAX Radio iedere avond van deze week een DAB Radio weg. Verslaggever Astrid de Jong gaat daarbij op zoek naar de mooiste verhalen van luisteraars.