Hilversum,
30
juni
2017
|
16:15
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 1 juli

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman heeft zaterdag 1 juli in Wekker-Wakker-Weekend! Hans Hogendoorn te gast. Hogendoorn is vooral bekend vanwege zijn bronzen stemgeluid waarmee hij de jingles inspreekt op NPO Radio 1. Samen met Jairo van Lunteren schreef Hogendoorn het boek Tourflits over Radio Tour de France.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De zomer gaat van start in Wekker-Wakker!.

Iedere dag geeft een luisteraar in de nieuwe rubriek het Wekker-Wakker! Reisbureau, de geheimen prijs van zijn of haar leukste vakantieplek.

Omdat Manuëla op vakantie is wordt Henk Mouwe bijgestaan door het Wekker-Wakker! zomerteam; redacteuren Anne en Koen speuren naar fijn nieuws en zomerse weetjes én delen dat in de uitzending.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Weg die telefoon of kleine computer. We gaan wat anders doen! Dat dacht Rob Wegdam toen hij één van zijn kleinkinderen voor de zoveelste keer achter een schermpje zag zitten. Toen kwam hij op het idee om het boek De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen te schrijven. Maandag 3 juli vertelt hij erover bij Tineke. Het boek is de hele week te winnen bij het spel 3 in 1.

Dinsdag 4 juli schuiven Jethro en RV van der Wilk aan. Ze hebben veel ervaring met hypnose en meditatie. Tineke kent de mannen al jaren, dus ze hebben genoeg om te bespreken.

Het is bijna 30 jaar geleden dat Chet Baker overleed. De Amerikaanse jazzlegende klonk als een engel, zag eruit als een filmster en leefde als een junk. Theatermaker Marijn Brouwers liet zich door hem inspireren tot The Chet Baker Room. Hij speelt de komende zomer tijdens het theaterfestival De Parade. Marijn komt er woensdag 5 juli over vertellen in TinekeShow.

Voor het eerst in de geschiedenis is Nederland gastland van het EK voor Vrouwen. Zestien teams spelen van 16 juli tot en met 6 augustus in onder andere Utrecht, Breda en Doetinchem. Ook ons eigen team is van de partij. Presentatrice en documentairemaakster Annette van Trigt is werkzaam bij de KNVB. Zij bespreekt met Tineke onze kansen om Europees Kampioen te worden.

De week wordt afgesloten door het populairste countryduo van Europa: Grant & Forsyth. Vrijdag 7 juli zingen Julie en Dominic in een bomvolle studio hun mooiste liedjes.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 3 juli is Maarten Steenmeijer te gast. Steenmeijer is dé kenner van de Golden Earring. Hij schreef het boek Golden Earring in 50 songs, een biografie van de legendarische Haagse rockband die grote (internationale) hits scoorde met onder andere Radar Love en Twilight Zone.

Op dinsdag 4 juli is Siemen Cox te gast bij Tijd voor MAX Radio. Cox is ondernemer. Een aantal jaar geleden begon hij in het leegstaande tropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam een zwammenparadijs: paddenstoelenkwekerij Rotterzwam. In mei sloeg het noodlot toe en ging de kwekerij in vlammen op.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl