Hilversum,
23
december
2016
|
16:42
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 24 tot en met vrijdag 30 december wordt er samen met de gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5 kerst gevierd en terug gekeken op het afgelopen jaar. Dit wordt onder meer gedaan met Dick van Altena, Jack Plooij en Jan Akkerman.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Henk van der Meijden leidt Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! rond in zijn Wereldkerstcircus in Carré. Van der Meijden schreef duizenden artikelen voor zijn eigen pagina in de Telegraaf en later bij het door hem opgerichte blad Privé. Naast zijn journalistieke werk ontwikkelde Van der Meijden zich als theaterproducent van onder meer het Wereldkerstcircus.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Vrijdag 30 december sluit Wekker-Wakker! het jaar af met de vaste deskundigen. Taalvirtuoos Wouter van Wingerden, boekenman Remco Houtepen en filmkenner Bjorn Bouwens blikken terug op 2016.

De RietmanShow! - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tineke geniet nog van haar welverdiende vakantie, dus ook deze week presenteert Jan Rietman de RietmanShow!

Zangers Mark Enthoven en Georgie (Kacy) Davis zijn maandag, Tweede Kerstdag te gast. Mark en Georgie proberen samen met hun markante stemmen een uniek repertoire te bieden, waarbij pop en klassiek elkaar ontmoeten en versmelten tot een bijzonder geheel. Het ziet er naar uit dat hun Pop Meets Classic-avontuur in Miami wordt voorgezet. Ze vertellen erover bij Jan.

Dinsdag 27 december is zanger, gitarist en songwriter Dick van Altena te gast. Hij schreef veel nummers voor Nederlandse artiesten, zoals Henk Wijngaard, De Sjonnies en Saskia & Serge. Zijn eigen nieuwe album is net uit: Golden Liesjes.

Rogier Bosman is donderdag 29 december te gast. Rogier is (mede)bedenker van Wëreldbänd, een veelzijdige muzikale theatergroep. Het komende theaterseizoen presenteert Wëreldbänd haar nieuwe voorstelling Släpstick: een wervelende show vol muzikaal spektakel en verrassende acts, volledig in het teken van het variété.

Vrijdag 30 november is Jack Plooij te gast. Als pit-reporter beleefde hij samen met sportcommentator Olav Mol een bijzonder Formule 1-jaar, waarin Max Verstappen doorbrak op de Grand Prix van Spanje in Barcelona. Mol schreef het boek F1 2016, wat een jaar!, waarin ook Jack Plooij meerdere bijdragen levert.

Tijd voor MAX Radio – Van dinsdag tot vrijdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 26 december is er geen Tijd voor MAX Radio in verband met het uitzenden van de registratie van de MAX Proms. MAX Proms laat duizenden mensen genieten van live-muziek en sfeervolle optredens. Internationale en nationale sterren staan bij elkaar op de bühne en staan garant voor één groot feest. Onder andere Kool & The Gang, The Trammps, The New London Chorale, Ruth Jacott en het Metropole Orkest maken dit jaar hun opwachting.

Jan Akkerman is dinsdag 27 december te gast in Tijd voor MAX Radio om zijn 70ste verjaardag te vieren.

Woensdag 28 december is rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman te gast, ze komt vertellen over de meest spraakmakende rechtszaken van 2016, waaronder het minder Marokkanen-proces tegen Geert Wilders.

Donderdag 29 december is Jan Kleinnijenhuis te gast in Tijd voor MAX Radio. Als journalist van Trouw zat hij diep in de Panama Papers. Wat is daar allemaal uitgekomen?Vrijdag 30 december is er een ode aan de muzikale doden. Het hele programma van Tijd voor MAX Radio staat in het teken van muzikale helden die ons zijn ontvallen in 2016.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl