Hilversum,
22
september
2017
|
16:56
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 23 september

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman start het weekend goed op NPO Radio 5 in Wekker-Wakker-Weekend!. Met het beste uit zijn Los Vast-archief, mooie prijzen en alles over een koekjesproeverij voor honden.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker! komt maandag 25 september de afvaller van de laatst uitgezonden aflevering van Heel Holland Bakt aan het woord. Daarnaast lichten Henk en Manuëla alvast een tipje van de sluier op over de feestelijke Henkie-uitzending die ergens in oktober wordt gemaakt. Uitsluitend Henkies: fijne Duitse plaatjes, aangevraagd door de luisteraars, worden in deze uitzending gedraaid. Het is nu al mogelijk om nummers aan te vragen via www.wekkerwakker.nl.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Farid Kazem heeft als plastisch chirurg menig persoon op zijn operatietafel gezien. Maandag 25 september vertelt hij Tineke welke verschillende en vernieuwende technieken er zijn.

Op dinsdag 26 september ontvangt Tineke radiomaker en ondernemer Erik de Zwart.

Donderdag 28 september is Frans Leidelmeijer te gast. Hij is een bekend gezicht van het populaire programma Tussen Kunst en Kitsch. Tevens heeft hij een eigen kunsthandel in Amsterdam.

Vrijdag 29 september is het feest bij Tineke, want The Dublin Legends komen de pannen van het dak spelen. Vroeger stond de groep bekend als The Dubliners. Tegenwoordig toeren Seán Cannon, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor en Paul Watchorn heel Europa door als The Dublin Legends. Bij Tineke komt de razend populaire Ierse folkband hun klassiekers spelen. Publiek is hierbij van harte welkom!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 25 september komt boswachter van Natuurmonumenten Roy Mes langs. Hij komt vertellen over zijn werk én over de petitie Bescherm de Natuurbeschermer, die 26 september aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Nederlandse boswachters maken zich namelijk boos over het geweld tegen hun collega’s elders op de wereld en voeren actie om hier een einde aan te maken.

Schimmige adoptieverhalen staan centraal dinsdag 26 september centraal. In de jaren tachtig werden met name in Sri Lanka de adoptieregels met voeten getreden. Dit heeft gevolgen tot op de dag van vandaag.

Eén van de beroemdste danseressen en choreografen van Nederland is Conny Janssen. Daarnaast is ze de grote vrouw achter het gezelschap Conny Janssen Danst. Haar 25-jarig jubileum viert ze met een bijzondere expositie in de Rotterdamse Kunsthal. Ze komt er woensdag 26 september over vertellen in de studio.

Jaap de Groot is chef sport van De Telegraaf. Hij was de grote vriend van Johan Cruijff én de man achter de Telegraafcolumns van Cruijff. Binnenkort verschijnt het boek Mijn Voetbal, waarin de ideeën van Cruijff over voetbal zijn omschreven. Donderdag 28 september is hij te gast bij Tijd voor MAX Radio.

Op vrijdag 29 september staat Tijd voor MAX Radio in het teken van de Nederlandse muziek. Op die dag wordt hét standaardwerk gepresenteerd over de Nederlandse muziekindustrie: Dutch Mountains, een vuistdik boekwerk van Peter Voskuil. Tijd voor MAX Radio is live bij de feestelijke presentatie van het boek en spreekt met verscheidene sleutelfiguren. Met livemuziek van onder anderen Marieke Eelman; zij brengt een hommage aan Earth & Fire.