Hilversum,
15
september
2017
|
17:02
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Vanaf maandag 18 september

Wekker-Wakker! – Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker! komen de gebruikelijke rubrieken aan bod. Er worden veel dode merels gemeld bij de verscheidene vogel-instanties, hoe dit komt bespreken we in de rubriek Natuur. Op maandag 18 september komt de afvaller van de laatst uitgezonden aflevering van Heel Holland Bakt aan het woord.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 18 september komt William Spaaij langs bij Tineke. In de nieuwe musical Was Getekend, Annie MG Schmidt, speelt William de zoon van Annie; Flip van Duijn. Een prominente rol dus voor William. Zondag 24 september gaat de musical in première. TinekeShow geeft de hele week kaartjes weg voor deze musical.

Vrijdag 22 september sluit Edvard Niessing de week af bij TinekeShow. Edvard werkte ooit bij RTL-Nieuws. Nu is hij trambestuurder in Den Haag, een droombaan volgens Edvard. Sinds kort heeft Niessing een relatie met voormalig Hart van Nederland-presentatrice Milika Peterzon.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Programmamaker en televisiekok Rudolph van Veen, is onder meer bekend van het RTL-programma Life & Cooking en van diverse programma’s op 24Kitchen. Tegenwoordig zet Rudolph zich in voor de Nierstichting. Zijn voornaamste doel is om mensen met minder zout te laten koken. Op maandag 18 september komt hij hierover vertellen in de studio.

Dinsdag 19 september is Joan van Baerle te gast. Zij is de moeder van Gaby Olthuis, een 47-jarige vrouw die om euthanasie vroeg, vanwege een ondragelijke vorm van oorsuizen. Het boek dat Joan hierover schreef, Gevangen in geluid, deed veel stof opwaaien.

Op woensdag 20 september komt Lotte Jensen langs. Als hoogleraar letterkunde is zij gespecialiseerd in het ‘wij-gevoel’. Wat maakt een Nederlander een Nederlander? En is het een goed idee om het Wilhelmus verplicht te laten zingen op scholen?

Maarten Poorter is raadslid voor de PvdA in Amsterdam. Hij heeft het initiatief genomen voor een brede aanpak van eenzaamheid onder ouderen. Bovendien is hij aanwezig bij de officiële opening van de week tegen de eenzaamheid. ’s Avonds komt hij erover vertellen bij Tijd voor MAX Radio.

Zangeres Esther Groenenberg toert momenteel door het land met een ode aan de Amerikaanse zangeres Carole King. Esther is op vrijdag 22 september te gast en treedt live op met een aantal nummers.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Wekkend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s Radioshow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 is te beluisteren via de kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).
www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakkerwww.maxvandaag.nl