Hilversum,
08
september
2017
|
16:32
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma’s op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 9 september

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman heeft in Wekker-Wakker-Weekend! pleisters en verband bij de hand. Het Rode Kruis organiseert namelijk de wereldrecordpoging EHBO-les. Dat allemaal op Wereld Eerste Hulp Dag.

Wekker-Wakker! - Elke werkdag om 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 11 september horen we in Wekker-Wakker! de winnaar van het Nederlands Kampioenschap Burlen 2017. Ieder najaar is in natuurpark de Hoge Veluwe het geluid van bronstige herten te horen: ze zijn aan het burlen. Een geluid dat het beste te omschrijven is als een combinatie van het brullen van een leeuw en het loeien van een stier. Met deze bronstroep laten de herten weten dat ze bereid zijn te vechten voor een harem. Sommige natuurliefhebbers bootsen de bronstroep na om een edelhert naar zich toe te lokken.Eens kijken hoeveel herten zich melden aan de deur van de studio als de winnaar zijn winnende burl laat horen!

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Woensdag 13 september is Bram van der Vlugt samen met zijn zoon Floris te gast bij Tineke. Ze komen praten over de voorstelling Met Andere Oogen, waarin Bram’s dochter Hester ook een rol speelt. Een mooie familieaangelegenheid. Loek Kessels heeft een autobiografie geschreven: Een kusje op de ziel. De vrouw die 25 jaar steun en toeverlaat was voor hulpbehoevende lezers van het blad Story doet nu haar eigen verhaal. Loek is donderdag 14 september te gast bij TinekeShow.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Arthur Japin, de schrijver van onder meer Een schitterend gebrek is maandag 11 september te gast bij Tijd voor MAX Radio. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe historische roman Kolja over een dove jongen die in de ban raakt van muziek

Nanneke Schreurs is eet-, dieet- en bewegingsgoeroe. Ze schreef een boek over feesten en vasten. Dinsdag 12 september komt ze erover praten bij TinekeShow.Donderdag 14 september is Sharif Tairie te gast. Sharif is tandarts in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Hij is de eerste tandarts voor daklozen en mensen met schulden. Sharif kwam in de jaren 90 als vluchteling uit Afghanistan naar Nederland.Zangeres Esther Groenenberg is vrijdag 15 september te gast. Momenteel toert ze door het land met een ode aan de Amerikaanse zangeres Carole King. Ze treedt live op bij Tijd voor MAX Radio.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker

www.maxvandaag.nl