Hilversum,
11
augustus
2017
|
16:10
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Zaterdag 12 augustus

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Het weekend begint goed met Wekker-Wakker-Weekend! Jan Rietman duikt zaterdag 12 augustus in zijn Los Vast-archief met een mooie live-opname van Albert West. Ook aandacht voor het NK Touwtrekken en Linkshandigendag.

De Rietmanshow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Met haar 27 jaar is Elise Trommelen de jongste veilinghouder van Nederland. Maandag 14 augustus legt Elise in de Rietmanshow uit hoe het veilingbloed in haar aderen terechtgekomen is.

Dinsdag 15 augustus is presentator én Elvis-fan Art Rooijakkers te gast in De RietmanShow. Samen met Matthijs van Nieuwkerk maakte Art de documentaire Elvis Lives. Onder zijn redactie is ook het boek Elvis Presley en ik uitgekomen. Woensdag 16 augustus is het 40 jaar geleden dat Elvis Presley stierf.

Woensdag 16 augustus is actrice Vera Mann te gast. Zij toert de komende maanden rond met de voorstelling Sweeney Todd.

Helga van den Elzen is cosmetisch arts. Ze zit inmiddels 25 jaar in het vak en heeft het boek Mooi om Waar te Zijn geschreven. Jan zal haar donderdag 17 augustus het hemd van het lijf vragen over spuiten, sneetjes en fillers.

Ter afsluiting van zijn RietmanShow-reeks ontvangt Jan vrijdag 18 augustus Katja Staartjes. Zij heeft onder andere de Mount Everest beklommen.

Vanaf maandag 21 augustus is Tineke terug met TinekeShow.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Roeland Vermeulen is ecoloog. Voor de wilde natuur in Nederland heeft hij al even wilde plannen. De herintroductie van de eland bijvoorbeeld. In de middeleeuwen was het dier immers gewoon thuis in de lage landen. Een Zweedse eland op de Veluwe? Als het aan Vermeulen ligt wordt er snel werk van gemaakt. Hij komt er maandag 14 augustus over vertellen.

Dinsdag 15 augustus zijn Sarah en David Blom in de studio. Zij zijn ouderenpsychologen én theatermakers. De twee combineren dat nu in de theatervoorstelling Dag Mama, over een vrouw die lijdt aan dementie. En vooral over hoe de omgeving daarop reageert. De muzikale voorstelling krijgt lovende recensies. 'Een must voor naasten.'

Woensdag 16 augustus is bestsellerauteur (bekend van Bonita Avenue) Peter Buwalda te gast. Maar daarnaast is Buwalda groot liefhebber én kenner van Elvis Presley. In verband met de veertigste sterfdag van de King komt Buwalda vertellen over zijn fascinatie. Hij trekt zijn favoriete Elvis-platen uit de kast en kiest - met het mes op de keel - de allerslechtste Elvis-plaat ooit gemaakt.

Jan Bouma is oud-journalist en oud-directeur van een verzorgingshuis. Hij is te gast op donderdag 17 augustus. Bouma maakt zich sterk voor de terugkeer van het oude, vertrouwde bejaardentehuis. Meer in plaats van minder verzorgingshuizen, zo luidt zijn stelling. De 93-jarige Bouma gaat met jeugdig enthousiasme de barricaden op.

Willem Bouman is een hoofdrekenwonder. Voor de som 2.619.151.920 gedeeld door 58.359 draait hij de hand niet om. Bij speciale wereldkampioenschappen hoofdrekenen haalde hij meerdere ereplaatsen. Bouman vindt dat er meer gerekend moeten worden, thuis en op school. 'Het rekenonderwijs nu is tien keer niks.' Over zijn liefde voor de som schreef Bouman het boek De kunst van het hoofdrekenen. Op vrijdag 18 augustus is hij te gast in de studio.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/tijdvoormaxradio | www.facebook.com/wekkerwakker

www.omroepmax.nl