Hilversum,
13
januari
2017
|
16:24
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari zijn er weer diverse gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Sandra Reemer, Laurens van Rooyen, Ruud de Wild, Mathilde Santing en Okke Ornstein zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman start het weekend samen met Sandra Reemer. De zangeres en presentatrice is te gast in Wekker-Wakker-Weekend! en komt onder andere vertellen over het nieuwe MAX-programma Gouden Jaren: Indonesië. In dit programma reizen acht bekende landgenoten op leeftijd naar Indonesië om te onderzoeken hoe hun leeftijdsgenoten daar leven, wonen en werken.

De RietmanShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 16 januari, oftewel Blue Monday, is journalist Gemma Venhuizen te gast. Gemma komt vertellen over haar fascinatie voor licht, want iedereen heeft immers behoefte aan licht! Licht beïnvloedt je stemming: op donkere dagen raak je in een dip en op zonnige dagen fleur je weer op. Gemma schreef er een boek over: Licht: de invloed op lichaam en geest.

Dinsdag 17 januari is journalist Jan Tromp te gast. Samen met Pieter Tops schreef Jan het boek: De achterkant van Nederland. Hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken. Criminele netwerken hebben een veel grotere greep op het openbare leven dan velen van ons willen geloven. Is het echt zo erg? Jan Tromp komt erover vertellen in De RietmanShow.

Pianovirtuoos Laurens van Rooyen is woensdag 18 januari te gast. Samen met zeven andere bekende landgenoten, reisde hij voor een lang verblijf naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Indonesië. Vanuit een traditioneel onderkomen beleefden en proefden zij het authentieke Indonesië. Het verslag hiervan is te zien in het nieuwe MAX-programma Gouden Jaren: Indonesië.

Vrijdag 20 januari is de laatste dag dat Jan Rietman Tineke de Nooij vervangt. Zijn invalperiode wordt afgesloten met een live-optreden van Mathilde Santing, die onder meer liedjes van Joni Mitchell zingt.

Tijd voor MAX Radio – Van maandag tot vrijdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 16 januari is Patrick van Hees te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hij is geluksprofessor en komt langs omdat het maandag Blue Monday is; de meest deprimerende dag van het jaar.

Ecoloog Frans Vera is dinsdag 17 januari te gast. Frans komt praten over de Oostvaardersplassen, de dieren en het ecosysteem van het natuurgebied.

Okke Ornstein schuift donderdag 19 januari aan bij Tijd voor MAX Radio. De journalist kreeg vorig jaar in Panama een celstraf opgelegd na publicaties over corruptie en fraude in het Latijns-Amerikaanse land.

Op vrijdag 20 januari is Bero Beyer te gast in de studio. Hij is directeur van het Internationaal Film Festival Rotterdam dat 25 januari van start gaat.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl