Hilversum,
26
mei
2017
|
13:56
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 27 mei

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! alles om het weekend goed te beginnen. Jan Rietman haalt zaterdag 27 mei de beste muziek uit het Los Vast-archief, heeft het over de Visserijdagen op Urk en geeft mooie prijzen weg.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Historicus Marko Otten vertelt dinsdag 30 mei in Wekker-Wakker! over zijn boek Provo, de ludieke opstand tegen bom en regentenbom. Daarin legt hij de geheime fundamenten bloot van de geslaagde aanval op de autoritaire orde van toen.

Het Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band beleeft donderdag 1 juni zijn 50e verjaardag. Ieder uur draait Wekker-Wakker! een nummer van het legendarische album.

Het is in juni 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld werd geboren. Drie jonge liefhebbers brengen met verhalen en liedjes zijn leven en werk terug in herinnering. Kleinkunstkenner Daan Bartels, singer/songwriter Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel geven vrijdag 2 juni het startsein van hun Wim Sonneveld-maand in Wekker-Wakker!.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Alberto Stegeman komt maandag 29 mei langs bij Tineke. Zijn nieuwe serie Stegeman op de Bres is nu bij SBS te zien. Alberto helpt mensen die in de problemen zitten. Alberto is tegelijkertijd druk met de voorbereidingen van een nieuw seizoen van Undercover in Nederland.

Kasper van Kooten is de ‘zoon van’. Kasper is inmiddels uitgegroeid tot iemand die carrière heeft gemaakt als acteur, komiek en schrijver. Daarnaast zingt hij ook en heeft tijd gevonden om het mediabedrijf Formatters opgericht. Wat dit inhoudt, vertelt hij dinsdag 30 mei.

Muziek, auto’s en motoren staan centraal in het leven van oud-journalist Berry Zand Scholten. Hier vertelt hij woensdag 31 mei meer over bij TinekeShow.

Isabel van Boetzelaer is auteur van het boek Oorlogsouders. Haar vader Willem was baron van Boetzelaer in pro-Duitse invloedssferen. Hij ging in dienst bij de Waffen SS en vocht tegen de Russen. Isabels Duitse moeder, Ingrid, baronesse von der Recke, groeit op in een welgesteld Pruisisch gezin. Een bijzondere familiekroniek waarover Isabel donderdag 1 juni over vertelt.

Woensdag 28 juni is het honderd jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater brengt Telkens weer Het dorp naar Theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Deze muzikale hommage aan Wim Sonneveld wordt verzorgd door onder andere acteur Frans Mulder. Frans komt vrijdag 2 juni langs bij Tineke.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Dinsdag 30 mei komt Frans Grijzenhout langs in de studio. Hij is hoogleraar kunstgeschiedenis én het gezicht van het nieuwe MAX-programma Kunstraadsels, waarin hij de geheimen ontrafelt achter Hollandse meesterwerken.

Ook Dokter Ted schuift dinsdag aan, hij praat ons bij over een medische kwestie.

Woensdag 31 mei Henkjan Smits is in Frankrijk voor het goede doelenevenement Alpe d’HuZes. Hij ontvangt verschillende gasten en kijkt vooruit op uitdagingen die hen op donderdag te wachten staan.

Presentator Henkjan Smits reist samen met KRO-NCRV-collega Bert Kranenbarg af naar ‘de Alpe’ om daar op donderdag 1 juni live verslag te doen van het goede doelenevenement Alpe d’HuZes.

Vrijdag 2 juni is muzikant Lucas Dols (Room Eleven) te gast. Hij komt praten over zijn werk voor vluchtelingen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl