Hilversum,
19
mei
2017
|
14:03
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf 20 mei

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman opent zaterdag 20 mei in Wekker-Wakker-Weekend! de Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5. Met natuurlijk heel veel muziek uit de seventies. Maar er is ook aandacht voor een eerbetoon aan John Philip Sousa, de uitvinder van de sousafoon, en de Dag van de Bouw.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op donderdag 25 mei is Margot Ribberink te gast bij Wekker-Wakker!. Margot is net terug uit Amerika. Ze was ruim twee weken tornado’s spotten in Dallas, Texas. En omdat de jaren 70 centraal staan op NPO Radio 5, kiest ze natuurlijk haar favoriete liedje uit deze tijd.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Kunstenaar Jacques Tange organiseert tot en met 4 juni de expositie Niet netjes, met erotische kunst. Dit kan hij doen, omdat de directeur van het Stedelijk Museum Schiedam met vakantie is. Maandag 22 mei vertelt hij in TinekeShow over deze tentoonstelling.

Dinsdag 23 mei is schrijver Peter Brusse te gast bij TinekeShow. Hij heeft zijn vader niet goed gekend. In zijn nieuwe boek Onder de Mensen heeft Peter een poging gedaan een goed beeld te schetsen van zijn pa.

Lucretia van der Vloot is actrice en zangeres. Ze speelt in de theaterbewerking van de hitfilm De Marathon. Lucretia speelt de rol van Jolan, de vrouw van een van de vier vrienden van de Rotterdamse garage die dreigt failliet te gaan. Woensdag 24 mei ontvangt Tineke Lucretia.

Donderdag 25 mei komt acteur en zanger Ferry Doedens langs in de studio. Afgelopen week kwam zijn nieuwe single Nu of Nooit uit. Natuurlijk kennen we hem van zijn rol als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook speelde Ferry in de musical Wicked. In TinekeShow vertelt hij over zijn toekomstplannen.

Vrijdag 26 mei staat TinekeShow volledig in het teken van de top 200.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 22 mei komt de Nederlandse folk-en feestband Pater Moeskroen naar de Tijd voor MAX Radio-studio. De band, bekend van de hit Roodkapje, is bezig met de voorbereidingen op een nieuwe editie van Alpe d’Huzes, het goede doelenevenement, waarvoor ze ieder jaar de muzikale omlijsting verzorgen.

Nol Havens, zanger van VOF De Kunst is op dinsdag 23 mei te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hoe gaat het met hem? Ook dokter Ted van Essen is te gast en praat ons bij over medische kwesties.

Woensdag 24 mei is mediadeskundige Ron Vergouwen te gast. Hij laat nog een keer de beste televisieprogramma’s van de jaren 70 de revue passeren.

Karel van Rooij nam deze maand in het theater afscheid van het befaamde theaterduo Mini & Maxi. Nog één keer trad hij op met zijn vaste compagnon Peter ‘Maxi de Jong. Op donderdag 25 mei kijkt hij bij Tijd voor MAX Radio terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn theaterloopbaan.

Vrijdag 26 mei sluit Henkjan Smits De week van de jaren 70 op NPO Radio 5 af met de bekendmaking van het beste nummer van de seventies in de top 200 van de jaren zeventig.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl