Hilversum,
12
mei
2017
|
15:49
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf maandag 15 mei

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Donderdag 18 mei is Jelle Reumer te gast. Als hoogleraar paleontologie is hij verbonden aan de Universiteit Utrecht. In Wekker-Wakker! praat Jelle over zijn nieuwe boek De getergde lijmspuiter & 99 andere beesten. In dat boek beschrijft de bioloog de dierenwereld, waaronder de raadselachtige paling, het gestreste edelhert en de evolutionair dwaze flamingo. Doodnormale dieren maakt hij op een onverwachte manier bijzonder. Op vrijdag 19 mei ontvangt Jelle Reumer de Groeneveldprijs 2017 voor zijn rijke oeuvre en eigenzinnige opvattingen over de natuur.

Op vrijdag 19 mei gaat het over het pensioen, want met pensioen gaan is voor velen een moeizaam moment in het leven. Velen verheugen zich erop, maar even zovelen onderschatten de radicale veranderingen die het pensioen teweegbrengt. De meeste gepensioneerden kost het dan ook grote moeite om hun draai te vinden in het nieuwe, vrije bestaan. Rob van Gameren en Karin van der Tol schreven Werkboek voor de pensioenganger en komen er over praten in Wekker-Wakker!.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Hugo Borst schrijft columns in het Algemeen Dagblad over zijn moeder die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ook brengt hij boeken uit over Ma, zoals hij haar liefkozend noemt. Zijn nieuwste boek heet Ach, moedertje. Het is een vervolg op zijn eerste succesvolle boek Ma. Hugo Borst is maandag 15 mei te gast in TinekeShow.

Tineke ontvangt dinsdag 16 mei Myrna Goossen in TinekeShow. Myrna Goossen is geen onbekende voor het MAX-publiek. Jarenlang heeft ze voor MAX gepresenteerd. Nu heeft ze een rubriek in MAX Magazine, waarin ze elke week vragen beantwoordt van lezers.

Last en Liefde heet het boek dat is geschreven door Henriëtte de Smet. Het speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw. Liefde en intriges zijn een aantal elementen in haar eerste historische roman. Woensdag praat Tineke verder met Henriëtte over onder andere vrouwenrechten.

Martien Hunnik zat acht jaar vast voor de moord op de Hilversumse platenbaas Bart van der Laar. Hij kwam 27 jaar geleden vrij. Toch bepaalde de Hoge Raad dat de zaak opnieuw moest worden behandeld. Vorig jaar juni werd Martien Hunnik definitief vrijgesproken en nu volgde dan eindelijk de excuses van de Staat. Wat dat met hem heeft gedaan, vertelt hij donderdag 18 mei in TinekeShow.

Vrijdag 19 mei treedt We Remember Elvis Presley op. Pete Storm & Ben Thompson kruipen in de huid van Elvis die dit jaar 40 jaar geleden overleed. Het publiek in de studio kan genieten van Elvis-klassiekers.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 15 mei is er onder andere aandacht voor sport in Tijd voor MAX Radio. Jules van der Wardt komt praten over de ontknoping van de Eredivisie.

Dinsdag 16 mei is schrijfster en actrice Marian Mudder te gast. Zij schreef Sofasessies, een humoristisch boek over haar zoektocht in therapieland.

Steffie van den Oord komt op woensdag 17 mei vertellen over het bijzondere boek Honkvast. Dit boek gaat over ouderen die al hun hele leven op dezelfde plaats wonen.

Ellen ten Damme staat op 21 mei in het Concertgebouw met haar nieuwe muziekvoorstelling Paris waarin ze een ode brengt aan het Franse chanson. Op vrijdag 19 mei vertelt ze bij Tijd voor MAX Radio over haar liefde voor Brel, Piaf en Gainsbourg. Én ze verzorgt ze een intiem optreden.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl