Hilversum,
04
mei
2017
|
15:52
Europe/Amsterdam

Gastenoverzicht MAX-programma's op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 6 mei

Wekker-Wakker-Weekend! - Elke zaterdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Het kampioenschap van Feyenoord maakt heel wat los in Rotterdam en omstreken. Jan Rietman spreekt zaterdag 6 mei 2017 in Wekker-Wakker-Weekend! met een bloemist die hard moet werken door een uit de hand gelopen grap. Verder de Reddingbootdag van de KNRM, muziek uit het Los Vast-archief, koffie, kranten en veel nog meer.

Wekker-Wakker! – Elke werkdag van 6.00 uur tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Donderdag 11 mei beginnen de landelijke examens en daarom keren Manuëla en Henk terug naar de schoolbanken. De twee hebben eerder die week verschillende examens gemaakt en krijgen de uitslag van hun inspanningen te horen.

Op vrijdag 12 mei staat Wekker-Wakker! volledig in het teken van alles wat eetbaar is uit de natuur. Onder de titel Alles uit de natuur praten Manuëla en Henk over oesters rapen, eetbare planten en bloemen en in een reportage trekt Koen Bugter de wijde natuur in op zoek naar iets te eten.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 mei is Bert Wagendorp te gast, naast journalist bij de Volkskrant is hij ook schrijver van boeken. In zijn meest recente boek Masser Brock, is de hoofdpersoon journalist. Herkent Bert zichzelf in Masser?

Dinsdag 9 mei schuift Julya Lo’ko aan bij Tineke. Julya was onder meer frontvrouw van de funkgroep Cheyenne. Ook heeft ze meegezongen in de Rainbow Train van Hans Vermeulen. Als solo-artieste levert ze vakwerk af in de Nederlandse theaters.

Misschien kent u Mylou Frencken van haar theatershows of van haar rol als de zingende barvrouw in het MAX-programma Met het Mes op Tafel. Ze schrijft ook liedjes, daarover heeft Mylou een boek geschreven. Ze interviewde vakgenoten als Youp van ’t Hek, Mike Boddé en Brigitte Kaandorp over het schrijven van muziek. Leven het Lied heet het boek waar hun verhalen en die van anderen instaat. Woensdag 10 mei ontvangt Tineke Mylou in TinekeShow.

Donderdag 11 mei ontvangt Tineke L.A the Voices-zanger Peter Strykes. Hij is een tijdje uit beeld geweest, omdat hij aan kanker leed. Nu Peter offiieel genezen in versklaard, geeft hij komende zondag een speciaal comeback-optreden in Sliedrecht.

Vrijdag 12 mei is Petra Timmer te gast. Zij heeft een biografie over Pierre Janssen geschreven. Naar zijn programma Kunstgrepen, het allereerste televisieprogramma over kunst, keken in jaren 60 miljoenen mensen. Hij was de man die toentertijd kunst toegankelijk maakte. Ze vertelt hier alles over in de studio.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 mei komt Jules van der Ward langs in de Tijd voor MAX Radio-studio. Met hem bespreken we het laatste sportnieuws.

Reisondernemer Hans de Wilde is op dinsdag 9 mei te gast. Hij vertelt alles over de nieuwste reistrends. En weet de plaatsen waar je komende zomer echt naartoe moet en welke je kunt vermijden.
Dokter Ted van Essen praat ons bij op het gebied van gezondheid.

Woensdag 10 mei besteedt Tijd voor MAX Radio aandacht aan het MAX-programma Hoe word ik 100. Met één van de deelnemers wordt gesproken over de vraag: hoe je gezond en wel 100 wordt.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl